Caricaturiştii arabi şi-au arătat solidaritatea faţă de victimele atentatului din Paris

Caricaturiştii arabi şi-au arătat solidaritatea fata de victimele atacului terorist din Paris care s-a soldat cu 129 de morţi şi peste 300 de raniţi printr-o serie de desene inedite.

17 nov. 2015, 15:50

Zeci de caricaturişti arabi au postat recent pe internet desene prin care deplâng victimele atacurilor teroriste din Paris, soldate cu peste 100 de morţi. 

Citeşte şi ATENTATE PARIS. Paşaportul găsit asupra unui jihadist kamikaze avea datele unui soldat sirian ucis

Imaginile au devenit în scurt timp virale. Cu toate acestea, numeroşi artişti atrag atenţia că opinia publică deplânge doar victimele din Franţa, fără să se gândească la cele ucise în alte zone ale globului.

Citeşte şi ATENTATE PARIS. Franţa cere asistenţă militară statelor Uniunii Europene

 

Franța și Europa trebuie să se pregătească pentru noi atentate, a declarat luni premierul francez Manuel Valls, indicând că peste 150 de percheziții au fost efectuate pe teritoriul francez în mediile islamiste de la atentatele de la Paris care s-au soldat cu 129 de morți.

 

Premierul britanic David Cameron a declarat la rândul său luni că atacurile comise vineri la Paris „ar fi putut avea loc” în Marea Britanie, șapte atentate fiind evitate ‘în ultimele șase luni’ în Regatul Unit.

 

Cinci dintre atacatorii-kamikaze care au comis atacurile de la Paris au fost identificați. Zece dintre apropiații lor au fost reținuți, iar în Franța și Belgia au loc operațiuni de amploare ale poliției.