ALEGERI CATALONIA. Carles Puigdemont i-a propus lui Mariano Rajoy să se întâlnească

Liderul catalan demis Carles Puigdemont i-a propus, vineri, premierului spaniol Mariano Rajoy, să se întâlnească în afara Spaniei pentru a discuta criza regională, la o zi după ce separatiştii catalani au câştigat o majoritate parlamentară în alegerile anticipate, informează site-ul France24.com.

22 dec. 2017, 12:53
ALEGERI CATALONIA. Carles Puigdemont i-a propus lui Mariano Rajoy să se întâlnească

Puigdemont a făcut această propunere în timp ce vorbea cu reporterii de la Bruxelles, unde s-a refugiat după ce Guvernul Spaniei a dizolvat Guvernul şi Parlamentul de la Barcelona, declarând referendumul de independenţă ca fiind ilegal.

„Sunt dispus să mă întâlnesc cu domnul Rajoy la Bruxelles sau în orice altă locaţie din UE, cât timp nu e Spania, din motive evidente”, a declarat acesta.

Membrii formaţiunilor politice proindependeţă au obţinut 70 de locuri în Parlamentul regional, din totalul de 135 locuri, în timp ce formaţiunile unioniste au obţinut doar 57 de locuri. Această victorie oferă posibilitatea întoarcerii lui Carles Puigdemont în Catalonia.

ALEGERI CATALONIA. Formaţiunile separatiste îşi menţin majoritatea în Parlament. Carles Puigdemont salută victoria Republicii catalane