Carlos Ghosn a ieşit din închisoare deghizat în muncitor. Imaginea a devenit virală, avocatul şi-a cerut scuze VIDEO

Filmat şi fotografiat din diverse unghiuri, pe cap cu o şapcă albastră, uniformă de muncitor la drumuri, ochelari şi mască de protecţie de culoare albă, Carlos Ghosn, fostul şef de la Nissan-Renault, nu a reuşit să revină incognito în libertate, ba mai mult, ideea deghizării a stârnit hilaritate şi un val de reacţii pe reţelele de socializare.

08 mart. 2019, 12:36
Carlos Ghosn a ieşit din închisoare deghizat în muncitor. Imaginea a devenit virală, avocatul şi-a cerut scuze VIDEO

Comentariile au fost atât de multe şi vehemente încât unul dintre avocaţii lui Carlos Ghosn a recunoscut „eşecul dezastruos” pentru imaginea clientului său şi s-a scuzat pentru această idee care ar fi trebuit să-i permită magnatului să treacă incognito pe lângă mulţimea de jurnalişti.

Astfel, avocatul Takashi Takano a explicat că s-a dorit ca jurnaliştii să nu afle noua reşedinţă a lui Carlos Ghosn, dar încercarea a fost sortită eşecului, echipe de jurnalişti aşteptând eliberarea inclusiv de pe schele, marcale sau survolând zona cu elicoptere.

Vânat de mass-media, omul de afaceri franco-libanez-brazilian a fost dus la biroul de avocatură al lui Takano, de unde a ieşit câteva ore mai târziu într-un vehicul și o ţinută mai normală (cămaşă albă și sacou negru).

Carlos Ghosn a fost eliberat miercuri, pe cauțiune, după mai mult de 100 de zile de detenție în Tokyo, sub acuzația de deturnare de fonduri financiară. Îi este interzis să părăsească Japonia, nu are acces la internet, iar ieșirile sale sunt filmate de camere de supraveghere. În cazul încălcării acestor reguli, „va trebui să se întoarcă la viața grea a închisorii”, a avertizat Takashi Takano.