Carmen Dan: Am transmis propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu

Publicat: Marţi, 09 Ianuarie 2018 13:47 // Actualizat: Marţi, 09 Ianuarie 2018 23:34 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a trasnmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române Bogdan Despescu, care va fi înlocuit de Cătălin Ioniţă. Ea a spus că este este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.

"Am cerut clarificări de la conducerea Poliţiei Române. Am constatat că a făcut o informare prin purtătorul de cuvânt. (...) Până acum, nimeni dintre şefii acestui poliţist nu a înţeles să-şi asume o responsabilitate. (...) Superficialitatea testărilor a făcut să existe în sistem oameni cu devieri comportamentale. (...) Mă declar total nemulţumită de explicaţiile primite. Nu am văzut pe nimeni dintre cei care ocupă funcţii să iasă public. (...) A lipsit răspunsul la întrebarea cum de nimeni dintre cei care aveau atribuţii nu a ştiut de aceste devieri comportamentale. (...) Probabil este un caz izolat, dar cu repetiţii. (...) Informaţia primară a fost raportată cu întârziere ministrului. Să avem curajul de a ne asuma că avem probleme în sistem. (...) Explicaţiile de aseară le apreciez lacunare. (...) Am cerut schimbarea din funcţie a lui Bogdan Despescu", a anunţat ministrul, într-o declaraţie de presă.

Citeşte şi: Mihai Tudose nu a luat o decizie în privinţa demiterii şefului Poliţiei Române. Premierul va avea o întâlnire cu Bogdan Despescu

Carmen Dan a precizat că testele psihologice folosite pentru evaluarea poliţiştilor nu au licenţe şi că bateriile de teste vor fi schimbate în totalitate.

"Am aflat cu stupefacţie că în majoritatea unităţilor din Poliţie se folosesc teste psihologice fără licenţă. Aveam un proiect în dezbatere care reglementează aceste teste, pentru că anul acesta 7.000 de oameni urmează să fie încadraţi în sistem", a explicat Dan.

Ministrul de Interne a spus că aşteaptă ca şeful Serviciului Omoruri din Poliţia română "să facă un pas în spate", un gest similar fiind aşteptat şi din partea şefului Departamentului Control Intern de la Poliţia Rutieră.

Ministrul a spus ca i-a cerul lui Bogdan Despescu să discute cu şeful Serviciului Omoruri despre modul în care au fost gestionate dosarele din 2009 şi până în prezent.
 
"I-am cerut la un moment dat domnului Despescu să aibă o discuţie şi cu şeful Serviciului Omoruri, cu domnul Gavriş, pentru modul în care s-au gestionat dosarele din 2009 şi până în prezent. Aflăm acum că dosarul din 2009 s-a prescris", a spus Dan.
 

Ca urmare a concluziilor preliminare rezultate în urma verificărilor dispuse de șeful Poliției Române la Brigada Rutieră București, comisarul șef de poliție Vornicu Emanuel Rene, șef Serviciu Supraveghere Rutieră Sectoarele 1,2,6 din cadrul Brigăzii Rutiere, a fost eliberat din funcţie până la clarificarea situației de fapt, se precizează în comunicat.

Doi copii de cinci şi nouă ani au fost agresaţi sexual, vineri, într-un lift din Capitală, iar poliţiştii încearcă să-l găsească pe agresor, cazul fiind coordonat de procurorii archetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bogdan Despescu Carmen Dan Cătălin Ioniţă pedofil politist pedofil
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 ian 14:42
Răspunde | Votează email 0 email
Revoltatul
Pentru ca tara asta sa nu se scufunde de tot, cred ca ar trebui ca angajarile pe functii de maxima raspundere (politisti, magistrati, medici, profesori si altii)sa se faca si cu semnatura unor profileri care au metode specifice in a identifica posibile scapari comportamentale ale celor care solicita posturi decizionale si care intra in contact direct cu cetatenii tarii. Nu putem lasa ca astfel de angajati sa dispuna din proprie initiativa, doar pe principiul ca aplica legea, cand unii dintre acesti angajati nu au discernamant, ori au probleme de natura psihica sau de o cu totul alta natura. Viata noastra si a copiilor nostri este in mana unora care nu se pot controla, nu se pot stapani, nu pot avea discernamant si deci n-ar putea decide pentru altii. Cu atat mai mult cu cat viata unor cetateni depinde de deciziile pe care le iau unii cu probleme grave nedescoperite poate niciodata si care decizii distrug destine, asa cum bine se cunoaste. Masini de ucis destine sunt in multe domenii, iar o parte din ele le vedeti la stiri zilnic. Putem stopa toate astea!
1
EUR
4.8375
RON
07 Aug
noapte 20 °
zi 37 °
Ultimele joburi adaugate
24 H