Carmen Dan: Arhiva DIPI nu a fost distrusă. Are backup într-un sistem electronic

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, la România TV, că nu se poate compara situaţia de la DIPI cu aceea a SIPA. Ministrul a precizat că arhiva DIPI nu a plecat din instituţie şi nu a fost distrusă, având un backup într-un sistem electronic.

28 mai 2017, 18:55
Carmen Dan: Arhiva DIPI nu a fost distrusă. Are backup într-un sistem electronic

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că arhiva DIPI nu a plecat din instituţie şi nu a fost distrusă. Mai mult, ministrul susţine că această arhivă are backup într-un sistem electronic.

De asemenea, în ceea ce priveşte numirea şefului DIPI, actuala DGPI, Carmen Dan a adăugat că acest serviciu nu trebuie tratat special şi separat faţă de alte direcţii generale din cadrul MAI, fiind normal ca directorul să fie numit de ministru.

În ceea ce priveşte numirea şefului DIPI, părerea ministrului de Interne este că acest serviciu nu trebuie tratat cumva special şi separat de alte direcţii generale din cadrul Ministerului. Dacă avem directori generali care funcţionează pe aceeaşi schemă în cadrul ministerului, care sunt numiţi de către ministrul de Interne, cred că la fel trebuie abordat şi acest serviciu, chiar dacă este un serviciu de protecţie internă„, a declarat, la România TV, ministrul de Interne.

Citeşte şi Băsescu despre SIPA: Toţi golanii care au încercat să bage pe gâtul CSAT servicii departamentale care ţineau de Guvern au fost refuzaţi