Reacţia social democraţilor, despre plecările din PSD. Carmen Dan: Condamn cu fermitate aceste gesturi de oameni mici UPDATE

Vicepreşedintele PSD, Carmen Dan, a reacţionat vineri, pe Facebook, după ce mai mulţi membri ai PSD au demisionat din partid, afirmând că este un gest "de oameni mici" şi că este de condamnat o astfel de acţiune prin care este înşelată încrederea electoratului.

25 mai 2018, 08:14
Reacţia social democraţilor, despre plecările din PSD. Carmen Dan: Condamn cu fermitate aceste gesturi de oameni mici UPDATE

UPDATE. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, neagă informaţiile conform cărora ar fi fost martora unui eveniment în cadrul căruia s-ar fi pus bazele unor racolări din PSD, subliniind că rămâne alături de familia sa politică.

„Auto-denunţ politic: duminică, 13 mai, am fost la restaurantul ‘Doi Cocoşi’, împreună cu soţul, mama, cumnata şi cei doi copii mici – Zian şi David. Ne-am salutat civilizat cu mai multe persoane care participau la un botez, printre care şi câţiva politicieni. Am luat masa într-un salon mic, separat de petrecere. De aici şi până la comentariile din ultimele zile, pe surse, potrivit cărora aş fi fost martora unui eveniment în cadrul căruia s-au pus bazele racolărilor actuale din PSD este o distanţă ca de la Pământ la Lună”, a scris Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD, într-o postare pe Facebook.

Ea a adăugat că nu poate empatiza cu cei care găsesc justificări pentru trădare.

„Detest trădarea şi nu pot empatiza cu cei care îşi găsesc justificări pentru trădare. Şi tacită, şi învăluită în metafore, trădarea tot trădare este. Sunt şi voi fi alături de familia mea politică – o mică Românie. Sunt şi voi fi dornică să contribui la un pic mai bine pentru fiecare român în parte. Nu văd nicio scuză pentru cei care caută să scoată profit personal din momentele dificile ale altora. Aşa s-a născut sintagma ‘a călca pe cadavre’. Constat că, în politică, a avea caracter e sinonim cu a fi slab de înger. Merg, cu orice risc, pe această varianta a demnităţii şi a condamnării oricăror jocuri tenebroase”, a adăugat Firea.

Potrivit unor informaţii din presa centrală, Gabriel Oprea şi Victor Ponta s-ar fi întâlnit, la restaurantul „Doi cocoşi”, pentru a discuta despre un plan pentru destabilizarea coaliţiei de guvernare.

Vicepreşedintele PSD, Paul Stănescu, a afirmat că „asistăm la o aşa-zisă ‘dezertare’ din rândurile organizaţiilor PSD”, dar „aceşti migranţi politici” sunt „prea puţini pentru a influenţa major” politica de guvernare.

Într-o declaraţie de presă, transmisă vineri AGERPRES, Stănescu susţine că „migranţii politici” au luat o decizie pripită şi „au ales o cale greşită, fără întoarcere”.

„Asistăm zilele acestea la o aşa-zisă ‘dezertare’ din rândurile organizaţiilor PSD către o nouă şi neîncepută formaţiune politică. Prea puţini pentru a influenţa major politica noastră de guvernare, aceşti migranţi politici fac parte dintr-un scenariu egoist care intră în contradicţie cu votul de încredere covârşitor acordat programului nostru de guvernare. Decizia lor este cu atât mai pripită cu cât aceştia s-au îndreptat către o camarilă politică unde important este numărul membrilor, nu valoarea lor”, se arată în declaraţia citată.

Paul Stănescu a subliniat că PSD rămâne cea mai puternică formaţiune politică.

„Mai trist este că aceştia nu sunt dedicaţi vreunei cauze civice, ci sunt, pur şi simplu, oportunişti politici care nu reuşesc să contribuie la îndeplinirea celui mai ambiţios şi amplu program de guvernare din ultimii douăzeci de ani. Au ales o cale greşită, fără întoarcere, şi, din păcate, vor ieşi, din nou, pe uşa din spate a scenei politice. Partidul Social Democrat rămâne cea mai puternică formaţiune politică şi singura care a dovedit că pune în centrul politicilor pe care le promovează respectul faţă de cetăţean”, a conchis Stănescu.

„Ca politician, singurul crez pe care trebuie să îl ai în permanenţă este acela că reprezinţi o masă de oameni care la rândul lor au crezut în tine acordându-ţi votul lor. Ce nu pot să înţeleg însă, este cum simţi tu (acelaşi politician, dar de data asta ca om înainte de orice), să înşeli încrederea oamenilor care te-au votat întorcându-le spatele şi orientându-te spre un alt partid politic. Este cea mai pură definiţie pentru ceea ce se cheamă “trădare politică”! Mă alătur organizaţiilor judeţene PSD din toată ţara şi condamn cu fermitate aceste gesturi de oameni mici! Decizia celor care au părăsit PSD pentru a se alătura celor care ne sunt adversari şi care au atacat în permanenţă partidul nostru nu înseamnă altceva decât un gest lipsit de onoare! Mai ales faţă de cei care ne-au votat, pentru că, doamnelor şi domnilor trădători, dacă pentru mine şi colegii mei este o mare dezamăgire, gestul dumneavoastră rămâne incalificabil pentru cetăţenii care au crezut în dumneavoastră! Trădarea este doar o armă a celor slabi. Istoria o scriu învingătorii!”, a susţinut ministrul de Interne, Carmen Dan, într-o postare pe Facebook.

Reprezentanţii PSD Vrancea vorbesc despre trădare la comandă în cazul parlamentarilor care au părăsit partidul.

”Chiar în an Centenar, unii dintre parlamentari arată că nu au înţeles nimic din istorie şi merg pe mâna trădătorilor. Este o atitudine care dovedeşte că unii nu au caracter, ci doar interese, iar ordinele primite sunt urmate orbeşte. Au părăsit PSD pentru a se alătura celor care ne sunt adversari şi care au atacat în permanenţă partidul nostru. Este un gest lipsit de onoare faţă de colegii de partid, dar şi faţă de cei care au votat PSD”, se arată într-un comunicat al PSD Vrancea.

Reprezentanţii filialei conduse de Marian Oprişan susţin că plecările din ultima perioadă urmăresc destabilizarea României, dar nu afectează poziţia PSD şi a Guvernului.

”Aceste trădări, care erau de aşteptat la acest gen de caractere, nu au efecte pentru PSD! Suntem un partid puternic a cărui fundaţie nu poate fi zdruncinată de astfel de dezertări. PSD a fost, este şi va fi cel mai puternic partid din România. Trădarea rătăciţilor nu are efecte nici în plan politic, căci coaliţia PSD-ALDE este stabilă şi, indiferent de promisiunile făcute, moţiunea de cenzură mult trâmbiţată de opoziţie nu va strânge necesarul de voturi! Cei care au trădat PSD sunt doar un angrenaj din acest plan subversiv de a împiedica cu orice preţ îndeplinirea programului de guvernare prin care PSD poate reconfirma că este partidul capabil să conducă România. Prin alegerea lor, trădătorii care au plecat din PSD clamând interesul alegătorilor nu fac altceva decât să intre în sarabanda celor care doresc destabilizarea României”, mai arată social democraţii din Vrancea.

Liderii PSD au reacţionat, joi, după ce mai mulţi membri şi-au dat demisia din partid, vicepreşedintele PSD, Mihai Fifor, susţinând că „dezertorii trădează votul cetăţenilor”, în timp ce Rovana Plumb spune că „nicio trădare nu ne va împiedica să ducem la îndeplinire programul de guvernare”.

Fondatorul Pro România, Victor Ponta, a anunţat, miercuri, la Constanţa, că formaţiunea intenţionează să ceară înfiinţarea un grup parlamentar în Camera Deputaţilor, după ce a ajuns la 10 parlamentari. Fostul premier a mai spus că au fost colegi din PSD care au dorit să se înscrie în Pro România, fiind însă refuzaţi, deoarece Ponta nu-şi doreşte „baroni”. Fondatorul Pro România a anunţat, pe Facebook, că deputatul PSD de Brăila, Emilia Meiroşu, s-a alăturat formaţiunii sale. De asemenea, în 17 mai, el făcuse un anunţ similar şi în cazul deputatului PSD Cătălin Nechifor.