Carmen Dan: Este evident că această sentinţă este una politizată

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, susţine că sentinţa de joi a Instanţei supreme în dosarul "DGASPC Teleorman" prin care Liviu Dragnea a fost condamnat este "una politizată", adăugând că este convinsă că preşedintele PSD îşi va demonstra nevinovăţia.

21 iun. 2018, 17:52
Carmen Dan: Este evident că această sentinţă este una politizată

„Cumpătarea este o dovadă de înţelepciune şi, atât timp cât lupta nu s-a dus până la capăt, consider că este mai bine să taci inteligent, decât să jubilezi gratuit…Nu este pentru prima dată când eu şi colegii mei de partid trebuie să ne arătăm unitatea şi tăria de caracter în faţa unor momente grele. Am fost şi voi fi alături de preşedintele partidului, Liviu Dragnea, şi sunt convinsă că, până la final, îşi va demonstra nevinovăţia. Nu este o decizie definitivă! Este evident că această sentinţă este una politizată. Este răspunsul vindicativ nu numai la presiunea străzii, ci şi la încercarea autorităţilor legislative şi executive de a reforma statul de drept, acela real! De a armoniza legislaţia respectând Constituţia şi deciziile CCR, aşa cum se întâmplă în orice democraţie autentică!”, a scris, joi, Carmen Dan, pe Facebook.

Ea a afirmat că pe Dragnea „nu-l poate doborî o astfel de soluţie”.

„Un moment ca cel de astăzi are o singură consecinţă: te întăreşte şi, mai mult, te motivează să mergi mai departe. Asta am văzut eu acum la preşedintele partidului, Liviu Dragnea! Nu-l poate doborî o astfel de soluţie, cum nu l-au îngenunchiat toate piedicile şi strategiile Şi, în astfel de momente, când nimic nu mai corespunde firescului şi logicii de bun simţ, mai mult ca oricând, partidul strânge rândurile în jurul omului care arată că are puterea să rămână întotdeauna în picioare, cu demnitate şi tărie de caracter!”, a adăugat ministrul.

Carmen Dan a opinat că PSD va rezista presiunilor şi îşi va încheia mandatul.

„Partidul Social Democrat va rezista tuturor presiunilor şi îşi va duce până la final mandatul pe care românii i l-au încredinţat! Rămânem cu toată convingerea alături de preşedintele Liviu Dragnea. Decizia de astăzi nu poate anula calităţile sale de om politic, de preşedinte care a adus partidul la cotele cele mai mari din istoria sa. Se apropie un an important, iar Liviu Dragnea poate face din nou istorie pentru PSD, împreună cu noi toţi şi având susţinerea noastră!”, a transmis Carmen Dan.

TREI ANI şi ŞASE LUNI de închisoare cu executare. Sentinţa ICCJ nu este definitivă UPDATE