Carmen Dan: Peste 26.000 de angajați ai Ministerului de Interne, în misiune în minivacanţa de 1 Mai

Peste 26.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne se vor afla, zilnic, la datorie, în minivacanța de 1 Mai, a anunțat vineri ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, potrivit Agerpres.

28 apr. 2017, 12:30
Carmen Dan: Peste 26.000 de angajați ai Ministerului de Interne, în misiune în minivacanţa de 1 Mai

„Pentru îndeplinirea misiunilor în această perioadă noi vom acționa zilnic cu peste 26.000 de angajați ai ministerului, însemnând peste 10.000 de polițiști, 5.000 de pompieri, peste 4.300 de polițiști de frontieră și aproape 7.000 de jandarmi”, a spus Carmen Dan.

Ea a menționat că se insistă pe acțiunile cu caracter preventiv și are loc o colaborare permanentă între structurile ministerului, dar și între acestea și celelalte structuri ale statului.

„În acest moment, sunt deschise traficului internațional 116 puncte, dintre care cele mai solicitate sunt cele 16, cu specific aeroportuar, și cele 58 în sistem rutier feroviar și pentru tranzitul cu bacul”, a mai spus Carmen Dan.

Cu această ocazie, ministrul a discutat cu șefii tuturor structurilor MAI, pentru asigurarea unui climat de siguranță.

„Se lucrează la capacitatea maximă a punctelor de frontieră, mă refer la infrastructură, sunt efective suplimentare în punctele de frontieră, și în rezervă. Am luat legătura cu toate organele care-și desfășoară activitatea în punctele de frontieră și le-am solicitat să-și suplimenteze efectivele”, a declarat șeful Poliției de Frontieră, Ioan Buda.

La evenimentele organizate în această perioadă de 1 Mai se așteaptă să participe aproximativ 177.400 de persoane, astfel că aproape 10.000 de polițiști au fost mobilizați să acționeze suplimentar față de dispozitivul zilnic. De asemenea, polițiștii de la Rutieră vor dirija circulația pe drumurile naționale și autostrăzi, a arătat șeful Poliției Române, Bogdan Despescu.

„Se va acționa cu peste 300 de aparate radar, abordăm în principal autostrăzile și drumurile naționale, scopul principal fiind fluidizarea și siguranța traficului rutier”, a spus Despescu.

Șeful Jandarmeriei Române, Marin Andreiana, a declarat că a dispus concentrarea efectivelor în special în marile orașe, zonele aglomerate și în stațiunile turistice. Asigurarea bunei desfășurări a evenimentelor publice este, de asemenea, una dintre misiunile prioritare ale Jandarmeriei, în această perioadă.

„Ne-am luat măsurile necesare pentru desfășurarea în bune condiții a tuturor evenimentelor cultural-artistice și sportive, care se vor desfășura în număr ridicat în această perioadă. Suntem pregătiți cu rezerve de intervenție pentru gestionarea unor situații neprevăzute”, a afirmat Andreiana.

Citeşte şi: Începe vacanţa de 1 Mai. Hotelurile deschise în Mamaia sunt rezervate aproape 100%