Carmen Dorobăţ, avertisment privind valul 5 în România: „Sigur își va face apariția după sărbătorile de iarnă”

Carmen Dorobăţ avertizează că România se va confrunta cu valul cinci după sărbătorile de iarnă, "când și migrările populaționale își vor fi spus cuvântul".

26 nov. 2021, 15:49
Carmen Dorobăţ, avertisment privind valul 5 în România: „Sigur își va face apariția după sărbătorile de iarnă”
Carmen Dorobăţ, avertisment privind valul 5 în România: "Sigur își va face apariția după sărbătorile de iarnă"

Carmen Dorobăț, avertisment privind valul 5 în România. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi a explicat că certificatul verde duce la scăderea numărului de infectări.

Carmen Dorobăț, avertisment privind valul 5 în România

„Vedem această tehnică a utilizării certificatului verde pentru a intra în anumite zone, s-a dovedit că pe de o parte, a crește numărul de vaccinați, de cealaltă parte, a crea o anumită ordine și o siguranță a celor vaccinați în spațiile închise potențial aglomerate duce la scăderea numărului de infectări.

Categoric trebuie să avem în vedere persoanele care au contraindicații la vaccin și aici trebuie să fie lege, un amendament în acest sens. Pe de altă parte sunt cei care au trecut prin boală și cu dovada trecerii prin boală, cu anticorpii prezenți, și aici este o altă situație care, de asemenea, arată o protecție pentru un anumit interval de timp, după ce persoana a trecut prin boală.

Deci sunt o serie de situații particulare în care legiuitorul nu trebuie să uite că trebuie să le aibă în vedere, astfel încât să nu se creeze nemulțumiri în populație”, a menţionat Carmen Dorobăţ.

Citeşte şi Carmen Dorobăț atrage atenția despre tulpina românească a COVID: Când contagiozitatea este mare, astfel de mutații apar!

Referitor la momentul în care România se va confrunta cu valul cinci al pandemiei, medicul a menţionat că cel mai probabil acesta se va produce după sărbătorile de iarnă.

„Perspectiva despre care se vorbește nu este cea mai optimistă, ba dimpotrivă, mergem spre extrema cealaltă. Ne așteptăm la un val 5, într-adevăr, care sigur își va face apariția după sărbătorile de iarnă când și migrările populaționale își vor fi spus cuvântul.

Trebuie să spunem că înălțimea valului, dacă va fi sau nu va fi insurmontabil, depinde foarte mult de comportamentul nostru, depinde în primul rând de vaccinare, iar pe de cealaltă parte de păstrarea și respectarea acestor restricții. Nu văd de ce nu ne-am fi obișnuit până la ora aceasta să purtăm masca, să de ferim de aglomerație şi să păstrăm o distanță între persoane,  pentru că până la urmă în viața noastră va trebui să treacă sărbătorile de iarnă, vor trebui să vină sărbătorile pascale și să ne obișnuim să avem o viață normală, cu bucurie, cu momentele ei frumoase chiar și în aceste condiții”, a mai spus Carmen Dorobăţ.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă, anunţ grav despre supertulpina africană: „Poate ocoli răspunsul imun, sunt peste 30 de mutaţii”