Prima Doamnă a alergat la Semimaratonul Sibiu. Klaus Iohannis, alături de soţia sa FOTO şi VIDEO

Soția președintelui Klaus Iohannis, Carmen, a alergat, sâmbătă, la Semimaratonul Sibiu pentru ajutorarea copiilor prematuri din cel mai mare spital public din județ, unde este nevoie de achiziționarea unui aparat de respirație.

28 mai 2016, 05:59

Soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen, care a participat, sâmbătă, la proba de ştafetă a SemiMaratonului de la Sibiu, a declarat, la finalul cursei, că a avut emoţii pentru că nu a vrut să dezamăgească şi că nu a fost uşor, dar că s-a antrenat două luni şi jumătate pentru această cursă.

Cursa e plăcută, nu e uşoară. M-am antrenat două luni şi jumătate şi sper să fie tot mai uşor de acum încolo. Nu aş vrea să renunţ. Dacă mă simt bine în continuare, voi continua„, a declarat Carmen Iohannis, la finalul cursei.

La start, Prima Doamnă a avut numeroşi susţinători, însă cel mai înfocat dintre ei a fost de departe preşedinele Klaus Iohannis, care şi-a pozat mândru soţia înainte ca aceasta să ia startul. Şeful statului a declarat că e foarte important să susținem cauze nobile, mai ales legate de sănătate.

Eu sunt un susţinător puternic al alergătorilor. Am venit ca simplu spectator şi susţinător pentru competiţie şi pentru echipa soţiei mele. Am venit pe bicicletă şi voi pleca pe bicicleta„, a declarat Klaus Iohannis.

Soţia preşedintelui a alergat, sâmbătă, pentru proiectul „Dăm startul la viaţă”, proiectul cu cea mai mare susţinere.

A fost o surpriză şi pentru noi că doamna Carmen Iohannis a ales să participe la Semimaraton. Ne onorează foarte mult această participare. Dânsa este din Sibiu şi cunoaşte deja evenimentul foarte bine şi cunoaşte şi proiectele înscrise. Ne onorează la fel ca şi ceilalţi 2.600 de participanţi înscrişi, pentru că noi facem acest eveniment pentru comunitate şi chiar dacă unele nume care apar din când în când pe listele Semimaratorului ies în evidenţă, nouă ne place să credem că fiecare dintre cei care aleargă pentru o cauză  sunt eroi. Am fost în contact direct pentru anumite detalii, dar dânsa s-a înscris direct folosind site-ul„, a spus Ciprian Ciocan, director executiv Fundaţia Comunitară Sibiu, organizator al Semimaratonului.

La Semimaraton s-au înscris şi elevi ai soţiei preşedintelui, de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, care au participat atât la organizare, ca voluntari, cât şi la competiţie.

Carmen Iohannis face sport destul de des. Soția președintelui Iohannis obișnuiește să alerge cu elevii săi de la Colegiul Național „Brukenthal” din Sibiu. De trei ori pe săptămână aceasta se antrenează jucând tenis, la un club privat din Sibiu, aparținând finului Marius Vecerdea.