CARMEN IOHANNIS, apariţii spectaculoase, dar şi controversate. Cum a surprins Prima Doamnă în 2015 FOTO

Carmen Iohannis s-a remarcat, încă de la primele apariţii alături de preşedintele Klaus Iohannis, prin distincţie şi eleganţă. Nu de puţine ori, ţinutele sale curajoase au strârnit controverse. Carmen Iohannis îi este alături soţului ei de peste 25 de ani. Aceasta este profesoara de limba engleză la unul dintre cele mai bune licee din Sibiu.

28 dec. 2015, 10:23

Carmen Iohannis a declarat încă de la începutul mandatului de preşedinte al lui Klaus Iohannis, că este pregătită să devină Prima Doamnă a României şi, mai ales, să îşi asume responsabilităţile care îi revin odată cu noul statul.

După instalarea la Palatul Cotroceni, Carmen Iohannis i-a fost alături preşedintelui, la aproape fiecare apariţie publică. Nu de puţine ori, aceasta l-a însoţit pe şeful statului în vizitele oficiale din străinătate, la recepţiile organizate în ţară şi în străinătate sau la evenimentele sociale şi culturale.  

Apariţiile publice ale Primei Doamne au stârnit admiraţie, dar şi controverse. Ţinutele lui Carmen Iohannis, elegante şi feminine, sunt alese de fiecare dată cu extrem de multă atenţie.

După ce a fost criticată că este mai preocupată de imaginea sa, decât de implicarea în viaţa socială, apariţiile în public ale Primei Doamne au devenit din ce în ce mai rare, astfel că în ultimele luni ale anului, aceasta nu a mai fost văzută aproape deloc alături de preşedintele Klaus Iohannis. 

Cu o săptămână înainte de Crăciun, însă, Carmen Iohannis a ieşit din conul de umbră în care s-a retras. Astfel, Klaus şi Carmen Iohannis au avut, în decembrie, prima apariţie în public, după tragedia de la Colectiv, care s-a produs pe 30 octombrie. Cuplul prezidenţial a mers la un concert de Crăciun, la Sibiu, organizat de Ambasada Italiei.

Cu câteva zile înainte de Crăciun, Prima Doamnă a vizitat câţiva copii sărmani din Sibiu, cărora le-a oferit cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Vezi mai jos, apariţiile în public ale lui Carmen Iohannis, alături de preşedintele Klaus Iohannis, prezentate în ordine cronologică: 

Carmen Iohannis, la ceremonia militară organizată cu prilejul învestirii în funcția de președinte a lui Klaus Iohannis (decembrie 2014)

 

Carmen Iohannis, vizită în Republica Federală Germană (februarie 2015)

 

Carmen Iohannis, vizită oficială în Italia (aprilie 2015)

 

Carmen Iohannis, recepţie oferită cu prilejul Zilei Europei (mai 2015)

 

Carmen Iohannis, vizitarea expoziţiei Universale Milano (mai 2015)

 

Carmen Iohannis, vizita de stat în România a preşedintelui Republicii Portugheze (iunie 2015)

 

Carmen Iohannis, vizită oficială în Regatul Spaniei (iulie 2015)

 

Carmen Iohannis, la recepţia oferită de preşedintele SUA Barack Obama (septembrie 2015)

 

Carmen Iohannis, întâlnire cu comunitatea românilor din New York (septembrie 2015)

 

Carmen Iohannis, petrecere-surpriză organizată de elevii de la Colegiul Gh. Lazăr din Sibiu (decembrie 2015)

 

Carmen şi Klaus Iohannis, invitaţi la un concert de Crăciun (decembrie 2015)

 

Carmen Iohannis a vizitat copiii sărmani din Sibiu (decembrie 2015)