Carmen Iohannis gafează din nou. Vezi cum a apărut îmbrăcată la întâlnirea cu Emmanuel Macron şi Prima Doamnă a Franţei

Şeful statului francez a venit, joi, în România. Președintele Franței, Emmanuel Macron, și soția sa, Brigitte Macron au fost întâmpinați pe platoul oficial de ceremonii de la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis.

24 aug. 2017, 17:12

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a început joi o vizită în România, prima din mandatul său şi a şasea a unui şef de stat francez după 1989. El s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Mihai Tudose.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, și soția sa, Brigitte Macron, au ajuns la Palatul Cotroceni cu o întârziere de 30 de minute, ceremonia primirii la Palatul Cotroceni fiind programată la ora 13,00.

 

Cei doi au fost întâmpinați pe platoul oficial de ceremonii de la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis.

Soţia preşedintelui României nu respectă nicio regulă când vine vorba de ţinutele sale, alegând să poarte la evenimentele oficiale, la care participă în calitate sa de Prima Doamnă, rochii fără mâneci, scurte de cele mai multe ori, lucru total înterzis pentru o persoana atât de importantă în stat.

De-a lungul timpului, Prima Doamna a fost aspru criticata de cea mai mare parte a designerilor romani. Acestia o acuza pe sotia presedintelui ca nu respecta codul vestimentar impus pentru un astfel de rang.

Ultimul preşedinte francez care a venit în România a fost Francois Hollande, în 2016.

Vizita face parte dintr-un turneu al liderului de la Elysee în Austria, România şi Bulgaria. “Această deplasare are ca obiectiv să consolideze legăturile noastre cu aceste ţări partenere şi să evoce în special mizele economice şi sociale, privind politica faţă de migranţi şi apărarea”, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei franceze.

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, omologului său francez, Emmanuel Macron, că obiectivul României de aderare la Schengen rămâne unul de actualitate.