Carmen Iohannis, în prima zi de şcoală. A făcut un selfie cu elevii săi VIDEO

Prima Doamnă Carmen Iohannis a fost prezentă, luni, la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Sibiu, la festivităţile organizate cu ocazia deschiderii anului şcolar 2016-2017. Aceasta s-a fotografiat cu elevii de clasa a XI-a, cărora le este dirigintă.

12 sept. 2016, 07:24

Carmen Iohannis, care predă limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, s-a reîntâlnit, luni, cu elevii săi.

A început școala. E un moment de bucurie și plin de emoții. Ne dorim un an bun, cu rezultate bune, să ne simțim bine împreună, să nu ne plictisim unii de alții, nici elevii de noi, nici noi de elevi. Și sper că va fi foarte bine. Sigur o să avem și momente de tristețe, dar sper ca momentele de bucurie să predomine și să ne realizăm ce pe propunem„, a spus Carmen Iohannis la deschiderea noului an de învățământ, potrivit Agerpres.

Întrebată ce părere are despre schimbările din noul an școlar, soția președintelui a răspuns: „Sper că vor fi bune. O să vedem. Practica o să ne spună mai multe.”

Referitor la manualele de limba engleză de liceu, Carmen Iohannis a spus că nu se poate pronunța deocamdată. „Deocamdată nu pot să mă pronunț. Nu le-am văzut. Ce am avut până acum a fost OK. Se poate și mai bine, sper să ne întoarcem la literatură cândva. Mi-aș dori foarte mult să trecem înapoi la literatură și la limba engleză„, a afirmat soția șefului statului.

Profesoară și dirigintă la clasa a XI-a, ea și-a propus să rămână alături de elevii săi, și anul viitor. Profesoara Iohannis predă cu jumătate de normă și în anul școlar 2016-2017, ceea ce înseamnă că va merge la serviciu două zile pe săptămână, marțea și miercurea.

Carmen Iohannis i-a sărutat pe elevii ei și le-a spus în limba engleză că este bucuroasă să-i revadă, după care și-a făcut și o fotografie cu aceștia în curtea liceului, înainte de a intra în sala de clasă.

Prima Doamnă a îmbrăcat în prima zi de şcoală o rochie scurtă, cu dungi colorate, asortată cu o geantă albă și sandale roz pal. 

Carmen Iohannis predă de mai mulţi ani limba engleză la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Sibiu, şcoală la care a fost şi ea elevă. Soția președintelui țării a spus că are foarte multe amintiri frumoase din perioada liceului și că i-au rămas „doar cele plăcute în minte”.