Carmen Iohannis, în prima zi de şcoală la Sibiu: „Le doresc tuturor un an școlar cu rezultate foarte bune și să nu ne încurce pandemia”

Festivitate restrânsă la școala din Sibiu, la care predă prima doamnă a Româniai. Carmen Iohannis va face deschiderea noului an școlar în sala de clasă, alături de elevii ei de clasa XII-a, acolo unde este dirigintă.

13 sept. 2021, 11:04
Carmen Iohannis, în prima zi de şcoală la Sibiu: „Le doresc tuturor un an școlar cu rezultate foarte bune și să nu ne încurce pandemia”

Dacă preşedintele Klaus Iohannis a mers la deschiderea anului şcolar la Liceul Tehnologic „Carol I” din comuna Valea Doftanei, judeţul Prahova, Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, a fost prezentă, luni, în prima zi de școală la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, acolo unde este profesoară de limba engleză.

„Le doresc tuturor un an școlar cu rezultate foarte bune și să nu ne încurce pandemia, să scăpăm de ea. Toate cele bune, mult succes și bucurie tot anul nou școlar”, a transmis Carmen Iohannis, în prima zi de şcoală.

Citeşte şi: Preşedintele FSLI, mesaj pentru guvernanţi în prima zi de şcoală: „Cadrele didactice le cer să-şi onoreze datoria de a aplica, de îndată, integral Legea salarizării!”

Prima doamnă s-a îmbrăcat elegant, cu o rochie cu imprimeuri florale, un cardigan alb și a încălţat sandale simple negre. La această ţinută a accesorizat geantă roşie de la renumitul brand Burberry. O astfel de geantă costă nu mai puțin de 1.316 euro.

 

Prima zi de şcoală 2021. Reguli stricte pentru nou an şcolar: mască obligatorie, distanţare fizică, fără părinţi în şcoli

Noul an şcolar începe luni şi va avea 34 de săptămâni, împărţite în două semestre. Un număr de peste 7000 de elevi nu încep şcoala cu prezenţă fizică întrucât localităţile în care învaţă au depăşit rata de infectare de 6 la mie sau şcolile nu sunt pregătite. Peste 13.000 de poliţişti, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali, asigură ordinea şi siguranţa în prima zi de şcoală.

„În cele 12 localităţi care vineri au depăşit rata de infectare de 6 la mie, învaţă 2.400 de elevi. Se adaugă şcolile care ua probleme de infrastructură. Din Bucureşti, 8 vor învăţa online. În București rămân 2.723 de elevi care vor fi nevoiți să învețe online săptămâna aceasta. În țară există încă 2.000 de elevi care din cauza problemelor de infrastructură, rămân online si 2.400 in cele 6 localități în care s-a depășit rata de infectare. La nivel național, peste 7.000 de elevi încep școala online, cel puțin în prima săptămână”, a spus ministrul Educației.

Reguli pentru prima zi de școală:

  • evaluarea infrastructurii şi identificarea unui spaţiu pentru izolarea temporară a cazurilor suspecte de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2;
  • organizarea spaţiilor (sălilor de clasă), cu aşezarea băncilor astfel încât să se asigure distanţarea de minimum 1 metru. În situaţia în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanţarea maxim posibilă;
  • stabilirea circuitelor funcţionale;
  • organizarea spaţiilor de recreere;
  • asigurarea materialelor de curăţenie, igienă şi dezinfecţie;
  • asigurarea permanentă a unui stoc de rezervă de materiale de protecţie pentru elevi şi personal pentru situații de urgență;
  • instruirea personalului pentru aplicarea planului de măsuri de protecţie sanitară.

Structură an şcolar 2021-2022: Se schimbă vacanţele! Când se dau teze, când sunt Evaluarea Naţională şi Bac 2022