Carmen Tănase: „Am jucat comedie la câteva zile după ce soţul meu a murit”

Actriţa Carmen Tănase şi-a deschis sufletul în faţa lui Alexandru Constantin, gazda emisiunii Constantin 60' de la PrimaTV, şi a vorbit despre durerea pricinuită de decesul soţului ei, criticul de teatru Victor Parhon, care s-a stins în urma unei boli incurabile.

09 oct. 2015, 09:25
Carmen Tănase: „Am jucat comedie la câteva zile după ce soţul meu a murit”

La doar câteva zile după ce acesta a trecut în nefiinţă, Carmen Tănase a trebuit să urce pe scenă şi să joace, culmea, un rol într-o comedie!

„S-a nimerit că am avut spectacol la câteva zile. În „Domnişoara Anastasia” aveam. Jucam comedie. Soţul meu era critic de teatru. Cum să nu joc? Era şi un omagiu adus lui. Dar e greu. Şi când ai o aşa apăsare sufletească… e greu”, a mărturisit actriţa.

De altfel, Carmen Tănase a mai declarat că actorii îşi ascund necazurile în momentul în care urcă pe scenă, din respect faţă de public. În plus, sunt foarte concentraţi la rolurile pe care le fac, încât uită, pe moment, de probleme.

„Am jucat şi cu temperatură, am jucat cu tot felul de probleme. De fapt, pe scenă uiţi. Intri într-o altă viaţă şi pentru două ore eşti altcineva şi uiţi. Uiţi şi de dureri fizice, uiţi şi de dureri sufleteşti”, a precizat Carmen Tănase.

Nu în ultimul rând, actriţa îi sfătuieşte pe cei din jur să nu se lase doborâţi de suferinţă.

„Găseşti forţa necesară, nu ştiu cum! E un înger acolo care îţi dă forţa necesară şi te ridici! Nu ai ce să faci! Rămâi la pământ? Şi ce? Să calce toată lumea peste tine? Şi ce o să faci? Trebuie să mănânci, trebuie să te întreţii, trebuie să-ţi creşti copilul. Şi dacă ai fi singur… ce faci? Mori? Nu! Trăieşti mai departe, o duci. Asta e”, a mai adăugat aceasta la Constantin 60′.