Carmen Tocală, aleasă în Executivul FIBA. Este prima femeie membru în Boardul Central

Carmen Tocală, fost preşedinte al FR Baschet, a fost aleasă, sâmbătă, membru în Executivul Boardului Central al Federaţiei Internaţionale (FIBA). În iunie, Carmen Tocală a devenit şi vicepreşedinte al FIBA Europe, fiind prima femeie aleasă în această funcţie.  

15 sept. 2019, 16:46
Carmen Tocală, aleasă în Executivul FIBA. Este prima femeie membru în Boardul Central

Central Board FIBA a avut o primă şedinţă în noua componenţă la Beijing, unde și-a ales executivul pentru următorii patru ani. Alături de cei cinci președinți de pe cinci continente a fost ales un singur membru, Carmen Tocală.

Astfel, pe lângă preşedintele FIBA, Hamane Niang, secretarul general Andreas Zagklis şi trezorierul Ingo Weiss, din Executiv fac parte Anibal Manave (Africa), Carol Callan (America), Sheikh Saud Bin Ali Al-Thani (Asia), Turgay Demirel (Europe şi Oceania). Richard Carrion (Puerto Rico) şi Mark Tatum (SUA) au primit un nou mandat, iar Carmen Tocală a fost singurul memcru ales.

Premieră pentru sportul românesc. Carmen Tocală, aleasă pentru patru ani în FIBA Central Board

Carmen Tocală, 57 de ani, activează de nouă ani în Board-ul FIBA Europe, iar în cariera sa a condus FR Baschet timp de 13 ani, precum şi Autoritatea Naţională pentru Sport.

Carmen Tocală este fostă jucătoare a naţionalei României, iar după ce a încheiat sportul de performanţă a fost antrenor şi manager.