Carnagiu după coliziunea dintre un camion şi un autocar, cel puţin 20 de morţi. „Ne-am trezit în doliu”

O coliziune între un autocar şi un camion s-a soldat cu cel puţin 20 de morţi şi în jur de zece răniţi sâmbătă dimineaţă, în estul Guatemalei, potrivit unui bilanţ comunicat de protecţia civilă.

21 dec. 2019, 19:01

Accidentul s-a produs pe un drum din departamentul Zacapa, a anunţat pe Twitter Direcţia generală a poliţiei rutiere (PROVIAL).

Nouăsprezece persoane au murit la locul accidentului şi un copil de şapte ani a decedat în urma rănilor suferite într-un spital din apropiere, unde au mai fost transportate alte circa zece persoane, a declarat presei David de Leon, purtătorul de cuvânt al Conred, organismul însărcinat cu gestionarea catastrofelor.

Potrivit informaţiilor din presa locală, şoferul camionului a pierdut controlul autovehiculului şi a lovit în plin autocarul, care venea din departamentul Peten (nord) şi se îndrepta spre capitala Ciudad de Guatemala.

Noi toţi, guatemalezii, ne-am trezit în doliu„, a scris pe Twitter preşedintele ales Alejandro Giammattei, care îşi va începe mandatul pe 14 ianuarie.