Carnavalul de la Rio, anulat din cauza răspândirii variantei Omicron

Autorităţile de la Rio au decis să suspende spectaculoasele defilări stradale ale următorului carnaval din cauza răspândirii variantei Omicron după sărbătorile de sfârşit de an, scrie AFP.

05 ian. 2022, 10:47
Carnavalul de la Rio, anulat din cauza răspândirii variantei Omicron

Carnavalul de la Rio este anulat pentru al doilea an consecutiv din cauza pandmeiei.

Carnavalul de stradă, aşa cum s-a desfăşurat până în 2020 (…), nu va avea loc în 2022„, a anunţat primarul oraşului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, într-o emisiune transmisă pe reţelele de socializare. Acesta a motivat anularea carnavalului prin faptul că autorităţile s-ar confrunta cu dificultăţi serioase în a controla aceste festivităţi într-o perioadă de creştere abruptă a numărului de infectări cu tulpina sud-africană.

Citeste si Un tribunal din Spania i-a dat câştig de cauză unui bărbat care-i solicitase unei femei prestarea de servicii sexuale în contul unei datorii

Anunţul lui Paes a venit după o serie de consultări între acesta şi reprezentanţii grupurilor muzicale care participă de obicei la acest carnaval popular.

Cu toate acestea, defilarea şcolilor de samba în Sambodrom este pentru moment menţinută, pentru lunile februarie-martie.

Carnavalul de la Rio, anulat pentru al doilea an consecutiv

Edilul oraşului Rio de Janeiro a precizat că a propus organizarea de evenimente în trei părţi diferite ale oraşului, dar reprezentanţii grupurilor muzicale nu au fost de acord cu această propunere. Ei intenţionează să-i facă o „contra-propunere”, a adăugat primarul.

Aproape 70% din populația braziliană este acum complet vaccinată. Cu toate acestea, de când au fost detectate primele infecții cu noua variantă Omicron în țară, la începutul lunii decembrie, numărul de teste pozitive a crescut din nou.

Citeste si O femeie s-a dezbrăcat de rochie ca să o folosească pe post de mască într-un magazin, sub privirile şocate ale clienţilor şi angajaţilor. VIDEO

Fabulosul carnaval strânge, anual, milioane de participanţi. În anul 2020, ultimul în care s-au mai organizat festivităţile, aproximativ şapte milioane de persoane au participat la festivităţile stradale, potrivit departamentului de turism al primăriei.

Brazilia a înregistrat aproximativ 620.000 de decese din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei, fiind a doua ţară cu cele mai multe decese, după Statele Unite.