CARNAVALUL de la VENEŢIA 2015, motiv de o scurtă vacanţă după sărbători. Cât costă un pachet turistic FOTO

CARNAVALUL DE LA VENEŢIA 2015. Un prim motiv de distracţie dincolo de graniţele ţării după sărbătorile de iarnă ar putea fi pentru români Carnavalul de la Veneţia. Agenţiile de turism pun la dispoziţia celor interesaţi de acest eveniment pachete turistice atât cu avionul, precum şi cu autocarul. Normal, cele cu autocarul sunt mai ieftine.

15 ian. 2015, 10:11
CARNAVALUL de la VENEŢIA 2015, motiv de o scurtă vacanţă după sărbători. Cât costă un pachet turistic FOTO

CARNAVALUL DE LA VENEŢIA 2015. Cei care consideră că sărbătorile au trecut prea repede şi nu s-au distrat suficient pot face o escapadă de câteva zile în Italia, acolo unde anual are loc carnavalul de la Veneţia. Perioada de desfăşurare a carnavalului este 31 ianuarie-17 februarie.

Românii care ajung la Veneţia în această perioadă vor fi întâmpinaţi de spectacole antrenante, măşti strălucitoare şi multă voie bună. Veneţia este invadată de turişti din toată lumea în perioada sărbătorii veneţiene, mai ales că cei ajunşi în jurul date de 14 februarie pot petrece şi Valentine’s Day, Ziua Îndrăgostiţilor, acolo.

Citeşte şi Harta europeană a zilelor de concediu: Cum stă România în 2015 în comparaţie cu ţările din UE

„În prima şi ultima zi de carnaval sunt cele mai frumoase parade. Ofertele noastre pentru Carnaval Venetia 2015 sunt accesibile tuturor. Pentru a beneficia de cel mai mic tarif pentru Carnavalul din Veneţia, trebuie să ţineţi cont de câteva detalii. Cele mai avantajoase tarife sunt pentru zilele săptămânii, iar cele mai ieftine bilete de avion sunt cele achiziţionate din timp”, informează Zepelin Tour.

Sărbătoare veche de peste 700 de ani

Carnavalul de la Venetia are o traditie foarte veche. „Este festivalul care celebrează trecerea de la iarnă la primăvară, o perioadă în care totul pare realizabil şi perfect posibil, inclusiv iluzia că cei mai săraci oameni pot deveni cei mai puternici purtând pe faţă măşti. Festivalul din Veneţia datează încă din anul 1296, cand Senatul Republicii Veneţia a declarat Carnavalul un eveniment oficial. După o întrerupere de peste două secole tradiţia Carnavalului din Veneţia a fost redescoperită de municipalitate în anul 1980, iar de atunci a avut loc anual şi s-a bucurat de un succes tot mai mare. An de an Carnavalul de la Veneţia are un program foarte bogat şi distractiv pentru participanţii de toate vârstele, de la concursul pentru cea mai frumoasă mască a unui copil ce are loc în piaţa San Marco până la concerte de muzică clasică, parade cu diverse tematici sau spectacole de teatru. De obicei, în ultima saptamana a Carnavalului din Veneţia au loc parade ale unor care alegorice pe apa, în oraşe din apropierea Veneţiei cum ar fi Mestre sau Treviso. Cea mai frumoasă parte a Carnavalului este însă participarea miilor de oameni de pe străzi, care măcar odată pot fi toţi egali într-un amalgam de diversitate şi creativitate”, informează agenţia de turism Paralela 45.

Citeşte şi REGULĂ BIZARĂ. Veneţia interzice turiştilor VALIZELE CU ROŢI din plastic

Cerere în creştere pentru carnavalul de la Veneţia

„Cererea pentru carnavaluri este mai mare de la an la an, tot mai mulţi turişti vor să vadă un carnaval”, a spus pentru România TV, Ciprian Enea, consultant de turism. Cei care vor să combine sărbătoarea carnavalului cu cea a zilei îndrăgostiţilor pot cumpăra de la zepelintour.ro pachetul turistic. Pachetul economic, cu 3 noţi de cazare, cu mic dejun, într-un hotel de 3 stele din Veneţia şi transport cu avionul, costă 219 euro de persoană. Pachetul de lux costă 419 euro de persoană şi cuprinde în plus faţă de pachetul economic un hotel mai bun, respectiv de 4 stele.

Cei care vor o vacanţă mai lungă pot cumpăra de la paralela45.ro un circuit de 7 zile, 6 nopţi de cazare, cu 345 de euro. „Cazarea se va face astfel: 2 nopţi Budapesta, hotel 3* cu mic dejun, 1 noapte în Viena, hotel 3* cu mic dejun şi 3 nopţi în zona Veneţia-Mestre, hotel 4* cu mic dejun”, informează agenţia de turism.