Caroline Wozniacki, despre nr. 1 mondial: „E deprimant”. Cum poate să o depăşească pe Simona Halep în clasamentul WTA

Fost număr 1 în clasamentul WTA, Caroline Wozniacki nu se concentrează pe revenirea în fotoliul ocupat în ultimele 29 de săptămâni de Simona Halep. Daneza de 27 de ani a recunoscut că avea niște așteptări mult prea mari înainte să ajungă pentru prima dată în postura de lider al ierarhiei, în 2010.

23 mai 2018, 09:48
Caroline Wozniacki, despre nr. 1 mondial: „E deprimant”. Cum poate să o depăşească pe Simona Halep în clasamentul WTA

„Am visat de atâta vreme la acel moment, gândindu-mă că va fi ceva nebunesc şi că viaţa mea se va schimba. Ajungi la vârful cel mai înalt şi realizezi că totul este la fel! Este deprimant! Viaţa continuă pur şi simplu” a declarat Wozniacki într-un interviu acordat pentru ESPN.

Nu e prima dată când Wozniacki spune că nu e interesată de primul loc în clasamentul WTA, acolo unde Simona Halep se află de 29 de săptămâni. „Nu mă gândesc la locul 1. Top 10 e deschis. Nu mai contează pe ce loc eşti acum. Fiecare jucătoare dă totul pe teren” precizat Wozniacki într-un interviu acordat pentru Digi Sport în urmă cu câteva săptămâni.

Wozniacki, care are 27 de ani, revenise după şase ani în fruntea clasamentului WTA, după finala câștigată la Australian Open. Ea a fost liderul clasamentului WTA timp de 67 de săptămâni, de la sfârşitul lui 2010 până la începutul lui 2012, când a pierdut primul loc chiar după Australian Open.

Daneza poate urca din nou în fotoliul de lider al ierarhiei feminine la Roland Garros. Simona Halep este lider de 29 de săptămâni și își poate păstra poziția în următoarele cazuri.

Scenariile de la Roland Garros:

1. Halep câştigă turneul: în această situaţie, Simona va rămâne pe primul loc WTA.

2. Halep pierde finala: rămâne numărul unu WTA, dacă Wozniacki nu trece de sferturi, iar Muguruza nu câştigă trofeul. 

3. Halep se opreşte în semifinale: rămâne numărul unu WTA dacă Wozniacki nu ajunge în sferturi, Muguruza nu prinde finala, iar Svitolina nu câştigă turneul.

4. Halep se opreşte în sferturi sau mai devreme: în acest scenariu, Simona va pierde primul loc, îndiferent de ce vor face adversarele ei din lupta pentru supremaţie.