Carrefour vine cu o nouă marcă ieftină în România

Carrefour testează pe piaţa din România o nouă marcă proprie din categoria "primului preţ". În plină criză, brandul a făcut deja furori în celelate state europene. 

08 feb. 2012, 07:55
Carrefour vine cu o nouă marcă ieftină în România

Francezii de la Carrefour fac un nou pas în bătălia pentru cele mai mici preţuri de pe piaţă. Retailerul a introdus recent o nouă marcă proprie, Carrefour Discount, pe segmentul cel mai mic preţ din categoria produse alimentare, un brand foarte bine vândut în celelalte state europene.

„Pe segmentul produselor non food (ne-alimentare n.red), acest brand a fost prezent în magazinele din România de ceva timp. Este adevărat, că recent, s-au introdus şi câteva produse alimentare sub acest brand. Dacă vă uitaţi la alte ţări din Europa unde există Carrefour , Carrefour Discount este un brand foarte prezent pe rafturile magazinelor. În România, acest brand este în faza de testare, pentru a vedea reacţia consumatorului de aici. În România, Carrefour a fost mereu şi este în continuare foarte vehement pe zona de preţuri, misiunea sa fiind încă din 2001, de a propune cele mai mici preţuri, zilnic, la toate produsele din magazinele sale. De aceea Carrefour Discount se înscrie foarte bine în această strategie”, a explicat pentru RTV.NET Francois-Melchior de Polignac, director executiv Carrefour România.

Aceasta este cea de-a doua marcă proprie introdusă de Carrefour pe segmentul de produse “primul preţ”, după ce, în 2004, retailerul a lansat „Nr 1”. Potrivit lui Polignac, cele două mărci nu se vor canibaliza. „Carrefour Discount şi Nr. 1 nu sunt niciodată prezente pentru acelaşi produs. De exemplu, dacă avem şerveţele de hârtie pentru masă, marca Nr.1 nu avem şi Carrefour Discount”, mai explică directorul Carrefour. Momentan, sub brandul Carrefour Discount se comercializează o băutură energizantă.

În momentul de faţă, în jur de 12% dintre vânzările de produse alimentare, dar şi non-alimentare ale Carrefour sunt generate de mărcile private. Şeful Carrefour România afirmă însă că nu se simte încă nevoia creşterii numărului de produse comercializate sub aceste branduri. „În ceea ce priveşte numărul de produse comercializate sub mărci propri ale Carrefour, nu consider că este nevoie să mărim neapărat numărul. Noi schimbăm câte ceva la gama de produse marcă proprie, aproape zilnic, pentru a corespunde nivelului aşteptărilor clientţlor Carrefour. În final, clientul ne dictează ce articole marcă proprie să facem, de ce calitate, ce proprietăţi să aibe. Totul se face pe baza feed back-ului de la clienţi”, ne-a mai spus Polignac.

Brandul Carrefour Discount a apărut pentru prima dată în Franţa , în mai 2009, ca un răspuns la dificultăţile cu care se confruntau francezii în plină criză economică. Sub această marcă se comercializează în jur de 400 produse, dintre care 80% alimentare. De la produse de larg consum, la produse de îngrijire personală, retailerul a promis prin introducerea noului brand aceeaşi calitate Carrefour la preţuri de discount pentru toată perioada anului.