Cărţi extrem de rare, DISTRUSE de ploaia infiltrată într-o bibliotecă

Publicat: Luni, 25 Noiembrie 2013 17:12 // Actualizat: Luni, 25 Noiembrie 2013 17:12 // Sursa: romaniatv.net

Zeci de cărţi rare, care au supravieţuit celui de-al doilea război mondial, au fost distruse în câteva ore. Muncitorii care lucrau la renovarea acoperişului Bibliotecii din Suceava nu au luat suficiente măsuri pentru a proteja sălile de lectură şi, după o ploaie torenţială, apa s-a infiltrat şi a distrus 100 de cărţi rare, de o valoare inestimabilă.

Folia pusă în loc de acoperiş nu a făcut faţă cantităţii mari de precipitaţii, iar apa s-a scurs în bibliotecă, multe dintre cărţi fiind distruse, potrivit hotnews.re.

"Dimineaţă când am venit ne-am trezit cu un duş puternic de tot. Ne-au afectat rafturile neacoperite din care, dacă vă uitaţi, şi acum curge un şuvoi intens de apă", a povestit bibliotecara.

Administratorii bibliotecii spun că vor lua măsuri împotriva firmei care lucrează la acoperiş. Directorul instituţiei spune că vina aparţine în totalitate constructorului. Pagubele nu au fost încă evaluate.

VEZI ŞI PRIMA BIBLIOTECĂ PE PLAJĂ din Europa. Vezi unde a fost amenajată


 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 nov 17:30
... Zeci de cărţi rare, care au supravieţuit celui de-al doilea război mondial, au...
25 nov 17:20
...cărţi rare, care au supravieţuit celui de-al doilea război mondial, au fost distruse în câteva ore. Citește mai departe…

...
25 nov 17:20
...cărţi rare, care au supravieţuit celui de-al doilea război mondial, au fost distruse în câteva ore. Citește mai departe…

...
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 22 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H