Cărţi pentru copii INTERZISE din motive incredibile

V-ati imaginatat vreodata ca o carte pentru copii poate fi interzisa? Desi pare greu de crezut, au fost mai multe carti pentru copii interzise in diverse colturi ale lumii, din motive care mai de care mai ciudate.

16 sept. 2014, 20:26
Cărţi pentru copii INTERZISE din motive incredibile

Iata o scurta lista a cartilor pentru copii interzise la un moment dat, prezentata de site-ul Listeverse.com.

1. Winnie the Pooh

Cu siguranta va intrebati ce motive ar exista pentru interzicerea acestei carti pentru copii in Rusia, China, Turcia, Anglia si cateva state din SUA?

In Rusia, cartea a fost interzisa intrucat a fost gasita in posesia unui extremist care desenase simboluri naziste pe carte si astfel Winnie a fost asociat cu nazismul. Orice obiect detinut de un extremist este considerat de catre guvernul rus o amenintare din cauza faptului ca pot contine simboluri si coduri de comunicare intre rebeli.

In tarile musulmane, Winnie a fost interzis din cauza faptului ca unul dintre personajele cartii este porc, animal considerat impur.

2. Vrajitorul din Oz

In 1957, o biblioteca din Detroit a interzis cartea Vrajitorul din Oz pe motiv ca promoveaza lasitatea. Un alt aspect „nedorit” tine de religie. Copiilor le erau prezentate intr-o lumina favorabila magia si vrajitoria.

3. Calatorie in a cincea dimensiune (A Wrinkle in Time)

Celebra carte a autoarei Madeleine L’Engle a fost interzisa de o fundatie din Iowa pe motiv ca are teme satanice.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro