Cartierele Drumul Taberei şi Rahova vor fi legate printr-un bulevard nou, cu pasaj suprateran

Cartierele Drumul Taberei şi Rahova vor fi legate printr-o nouă arteră de 2,4 kilometri. Primăria Capitalei vrea să prelungească strada Braşov, care acum se termină în Bulevardul Ghencea, până la intersecţia cu Şos. Alexandria. La intersecţia străzii Braşov cu Bulevardul Ghencea, municipalitatea va construi şi pasaj suprateran.

06 mai 2014, 07:21
Cartierele Drumul Taberei şi Rahova vor fi legate printr-un bulevard nou, cu pasaj suprateran

Un nou bulevard va lega cartierele Drumul Taberei şi Rahova. Este vorba despre actuala stradă Braşov care va fi lărgită şi prelungită până la intersecţia cu Şoseaua Alexandria. În total, Primăria Capitalei va construi prin câmp, pe lângă stadionul Ghencea, 2,44 kilometri de bulevard, scrie b365.ro.

Strada Braşov se termină la intersecţia cu bd. Ghencea. Ea va fi continuată cu o arteră nouă până la şos. Alexandriei. Va fi o şosea cu trei benzi pe sens, cu spaţiu pentru linia de tramvai„, a precizat Ion Dedu, directorul Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

La intersecţia străzii Braşov cu Bulevardul Ghencea va fi construit şi un pasaj suprateran. De asemenea, noul bulevard va avea şi piste pentru biciclişti de 1,5 metri lăţime, spaţii verzi şi trotuare de 4 metri lăţime.

Valoarea întregii investiţii se ridică la 220 milioane lei. În acest an, Primăria Capitalei a alocat pentru acest proiect 40 milioane lei.

În acest an vom face exproprierile și vom demara procedura de achiziție pentru lucrările de construcție„, a declarat Ion Dedu.