Cartierul diplomatic din Kabul, din nou ţinta atentatelor: O bombă a căzut între sediul NATO şi Ambasada Italiei

Un proiectil a căzut marți în cartierul diplomatic al Kabulului, fără să provoace victime, nu departe de locul unde și-a început de scurt timp lucrările o conferință internațională de pace și securitate.

06 iun. 2017, 12:42
Cartierul diplomatic din Kabul, din nou ţinta atentatelor: O bombă a căzut între sediul NATO şi Ambasada Italiei

Un proiectil a căzut marți în cartierul diplomatic al Kabulului, fără să provoace victime, nu departe de locul unde și-a început de scurt timp lucrările o conferință internațională de pace și securitate, relatează agenția DPA.

”După câte știm până în prezent, proiectilul a aterizat într-o zonă verde a Ambasadei Italiei, dar nu a provocat pagube”, a declarat un șef al poliției de district, Mohammad Zaher Oqab, pentru agenția de presă germană, potrivit Agerpres.

Postul local de televiziune Tolo News a indicat un loc diferit de aterizare a proiectilului, spunând că relatări inițiale arată că el a căzut aproape de sediul NATO, care este aproape de Ambasada Italiei.

Citeşte şi Atentat cu camion-capcană în Kabul: Numărul morţilor a depăşit 150

Ambasada se află în cartierul diplomatic și guvernamental din Kabul. Miercurea trecută, un camion plin cu explozibili a fost detonat în zonă, provocând moartea a circa 150 de civili afgani și rănind alți circa 460.

Locul de desfășurare a conferinței de pace, Ministerul de Externe afgan, se află la doar câțiva kilometri depărtare. La eveniment participă circa 20 de țări.


loading...