Cârtiţa „Sfânta Parascheva” a început execuţia tunelelor pentru staţia de metrou Străuleşti

Lucrările de execuție a tunelelor pentru stația de metrou Străulești, care face parte din Secțiunea Parc Bazilescu - Străulești a Magistralei 4 de metrou din București, au demarat joi în prezența reprezentanților Ministerului Transporturilor. Proiectul urmează să fie finalizat în al doilea semestru al anului 2016.

16 apr. 2015, 09:51
Cârtiţa „Sfânta Parascheva” a început execuţia tunelelor pentru staţia de metrou Străuleşti

Proiectul de metrou care se află în execuție este foarte important, de viitor, care dăinuiește sute de ani, probabil minimum 100 de ani. Inițial, speram ca proiectul să fie gata în aprilie 2015, dar noul termen este în semestrul II al anului viitor. Unul dintre motivele întârzierii a fost lipsa de finanțare dar am reușit să accesăm fonduri europene nerambursabile„, a declarat, joi, Cătălin Homor, directorul general al Metrorex, după punerea în funcțiunea a echipamentului Sfânta Parascheva, potrivit Agerpres.

Proiectul Magistrala 4 (Gara de Nord — Parc Bazilescu — n.r.) — secțiunea Parc Bazilescu — Străulești reprezintă o extindere a liniei de metrou aflată în operare, realizându-se astfel legătura cartierelor din nord-vest cu Gara Basarab, Gara de Nord și zona centrală.â

Valoarea totală a proiectului este de 763,4 milioane de lei, din care valoarea totală eligibilă este de 430,8 milioane de lei, iar contribuția Fondului de Coeziune, în procent de 85%, este de 366,17 milioane de lei.

Potrivit Metrorex, prin punerea în funcțiune a Magistralei 4 se va realiza creșterea atractivității generale a rețelei de metrou și, implicit, se va degreva transportul de suprafață, ceea ce va conduce la reducerea poluării, reducerea numărului de accidente, reducerea degradării drumurilor și, nu în ultimul rând, reducerea timpului de deplasare.

CITEŞTE ŞI: Magistrala de metrou Drumul Taberei-Pantelimon va fi gata la sfârşitul lui 2016