Cartofii şi lactatele favorizează apariţia acneei. Află de ce alimente trebuie să te fereşti

Acneea nu mai este doar o boală a adolescenţei şi din ce în ce mai mulţi adulţi au mari probleme probleme din cauza acestei afecţiuni dermatologice. De-a lungul timpului s-au făcut numeroase studii privind legătura dintre alimentaţie şi apariţia acneei, iar acum o echipă de cercetători americani a alcătuit o listă a alimentelor care ar trebui evitate.

21 feb. 2013, 17:19
Cartofii şi lactatele favorizează apariţia acneei. Află de ce alimente trebuie să te fereşti

O dietă bogată în cartofi, pâine albă şi paste poate favoriza apariţia acneei la adulţi, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Colegiul Medical şi de la Universitatea din New York. Totodată, specialiştii atrag atenţia că şi lactatele consumate în cantităţi prea mari pot declanşa această afecţiune dermatologică atât de incomodă.

O dietă săracă în glucide ne poate proteja în faţa riscului de boli cardiovasculare şi a diabetului, dar acum ştim că aceasta este benefică şi pentru cei care suferă de acnee„, a explicat nutriţionistul Jennifer Burris.

După ce au analizat studii realizate între 1960 şi 2012 pe tema legăturii dintre acnee şi alimentaţie, cercetătorii de la Colegiul Medical din New York şi de la Universitatea din New York au ajuns la concluzia că alimentele cu un indice glicemic mare (viteza cu care nivelul de zahăr din sânge atinge punctul maxim după consumarea anumitor alimente) pot agrava acneea.

Pe lista produselor interzise pentru cei care suferă de acnee se află cartofii, orezul, pâinea albă, pastele, laptele şi brânza. De asemenea, majoritatea semipreparatelor şi snack-urilor au un indice glicemic mare, la fel şi clătitele şi cerealele pe care atât de multă lume le consumă în special la micul dejun.

Este drept că nu aceste alimente sunt cauza acneei, dar ele o favorizează şi fac ca tratamentele să nu mai dea rezultatele scontate. Cercetătorii subliniază, totodată, că un regim alimentar echilibrat şi din care să fie excluse produse precum cele enumerate mai sus ar putea eficientiza şi mai mult tratamentele contra acestei afecţiuni dermatologice.