Casa Albă: Hillary Clinton NU primeşte automat sprijin de la Barack Obama

Hillary Clinton nu va primi un sprijin "automat" din partea lui Barack Obama în cursa pentru Casa Albă din 2016, a declarat luni purtătorul său de cuvânt, subliniind că cei doi foști rivali democrați împărtășesc multe preocupări comune.

13 apr. 2015, 19:46
Casa Albă: Hillary Clinton NU primeşte automat sprijin de la Barack Obama

„Există și alți oameni care sunt prieteni cu președintele și care ar putea decide să se lanseze în cursă”, a subliniat Josh Earnest, purtător de cuvânt al lui Obama, în timpul briefingului de presă cotidian.

Hillary Clinton, care și-a anunțat candidatura duminică, este văzută ca favorită în tabăra democrată în absența unui rival puternic.

Cea care a condus diplomația americană timp de patru ani în administrația Obama va primi un sprijin „automat” din partea președintelui? „Răspunsul este nu”, a declarat Earnest, notează AFP, citată de Agerpres.

Întrebat asupra afirmațiilor dnei Clinton, care în înregistrarea video în care și-a anunțat candidatura a subliniat dificultățile economice cu care se confruntă mulți americani, purtătorul de cuvânt al lui Obama a estimat că nu a fost o critică la adresa președintelui care, de fapt, împărtășește „aceleași preocupări”.

Citeşte şi Barack Obama, despre Hillary Clinton: „Ar fi un preşedinte excelent”

Obama este convins că „putem face mai mult pentru a asigura că familiile din clasa de mijloc au acces la educație și formare profesională, cruciale pentru succesul lor pe termen lung, dar și pentru succesul țării”, a adăugat el.

Obama, care a învins-o pe Clinton în alegerile primare democrate din 2008, și-a exprimat sprijinul sâmbătă pentru fosta senatoare de New York.

„Ea a fost un candidat formidabil în 2008… A fost un secretar de stat excepțional. Este prietena mea”, a declarat el. „Cred că ar fi un președinte excelent”, a adăugat Obama.