Casa care alungă cancerul. Cât te costă un apartament care blochează radiaţiile

Construită pe sistemul unei cuşti Faraday supradimensionate, casa din imaginile de mai jos este ideală pentru cei care nu vor să fie expuşi la radiaţii.

09 mai 2015, 13:01
Casa care alungă cancerul. Cât te costă un apartament care blochează radiaţiile

În 2015 ai fi tentat să crezi că este imposibil să nu fii expus la radiaţii de orice fel, pe lângă nivelul semnificativ de poluare din atmosferă. Din fericire, cel puţin parţial, te-ai înşela. Deşi nu mai ai unde să fugi de problema globală a poluării, în ceea ce priveşte contactul cu radiaţiile, există o soluţie.

Răspunsul constă într-o cuşcă Faraday de lux construită pornind de la o reţetă de aproximativ 180 de ani. În realitate este vorba de un apartament în valoare de 8,6 milioane de dolari ce poate fi achiziţionat de cei care suferă de o frică cronică de radiaţii. Localizată în San Francisco, întreaga locuinţă are pereţii acoperiţi cu un strat gros de vopsea semiconductoare pe bază de grafit. Podelele sunt conectate la pereţi prin benzi late de sârmă, iar pereţii sunt conectaţi la tavan prin alte benzi de sârmă pentru a se închide circuitul.

Toate ferestrele sunt acoperite cu un polimer capabil să blocheze undele electromagnetice. Toate aceste modificări au fost realizate pe parcursul mai multor ani, începând cu 2007, de către actualii proprietari. Rezultatul final este o locuinţă ce se comportă de parcă ar fi învelită de jur împrejur cu folie de aluminiu doar pentru ca, odată aflaţi în interior, să fiţi imuni la radiaţiile de la telefoane mobile, dispozitive GPS, routere WiFi şi multe alte dispozitive electronice. Cu alte cuvinte, sunt şanse destul de mari ca proprietarii acestei case să nu poate vorbi la mobil decât în faţa blocului sau, eventual, cu o fereastră deschisă.

În altă ordine de idei, pentru 8,6 milioane de dolari, primiţi trei dormitoare, un living şi patru băi. 

Mai multe detalii pe playtech.ro