Casa de Pensii, MICĂ REVOLTĂ după ce ministrul Muncii a cerut demiteri în bloc: „Toţi oamenii sunt la serviciu” VIDEO

După ce ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a cerut demiterea şefilor de la casele de pensii din Capitală pentru că au închis instituţiile de teama coronavirusului, directorul Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti, Mariana Şerbănescu, a făcut câteva precizări. 

12 mart. 2020, 15:58
Casa de Pensii, MICĂ REVOLTĂ după ce ministrul Muncii a cerut demiteri în bloc: „Toţi oamenii sunt la serviciu” VIDEO

Mariana Şerbănescu, directorul Casei de Pensii Bucureşti, a precizat că au fost luate măsuri temporare în contextul epidemiei de coronavirus şi că toate casele de pensii din Capitală sunt deschise. 

„Casa de pensii nu este inchisa. Au fost luate masuri temporare in perioada 11-22 martie 2020. Referitor la ce a zis ministrul facem mentionarea ca toti oamenii sunt la serviciu si asigura toate seviciile. Masura a fost adoptata ca un mijloc de protectie, atat al salariatilor, cat si al pensionariilor.

Acest risc a crescut exponential in contextul desfiintarii ghiseelor din ordinul domanei ministru. Casa de pensii deserveste un număr de peste 3282 de persoane, asigura prin primirea documentelor prin posta electronica, de la pensionari, de la instituţii, persoane fizice, juridice, posta militara, precum si primirea cererilor de deschidere a conturilor online”, a spus la România TV Mariana Şerbănescu.

Reamintim că Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a cerut președintelui Casei Naționale de Pensii să-i demită pe șeful Casei de Pensii București și șefii caselor de pensii de la sectoare pentru că au închis instituțiile de teama coronavirusului.

„Solicit tuturor instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii să nu închidă instituțiile pe care le au în coordonare. Este inadmisibil să se închidă Casele de Pensii, așa cum am auzit că s-a întâmplat la București. Solicit public președintelui Casei Naționale de Pensii să ia măsuri până la demiterea directorului Casei de Pensii București și până la sectoare. Nu se poate așa ceva!(…) Nu putem lăsa oamenii fără pensii într-o perioadă atât de grea”, a spus Violeta Alexandru.

Citeşte şi Ministrul Muncii cere demiterea preşedintelui Casei de pensii Bucureşti: Nu suntem în acest moment în situaţia de a închide instituţii