Casa fiicei lui Dan Voiculescu a fost vândută de Fisc pe 343 de mii de euro

Casa de vacanţă de la Predeal a Cameliei Voiculescu a fost cumpărată de o familie din Bucureşti cu suma de 343 de mii de euro. Vila fiicei lui Dan Voiculescu se afla sub sechestru şi a fost vândută în cadrul unei licitaţii. Familia care a cumpărat casa, a cumpărat inclusiv mobila şi electorcasnicele în schimbul sumei de 15 mii de euro. 

22 dec. 2015, 15:29
Casa fiicei lui Dan Voiculescu a fost vândută de Fisc pe 343 de mii de euro

Licitaţia a fost organizată marţi, de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Familia care a cumpărat vila fiicei omului de afaceri Dan Voiculescu a fost singura care a vrut să cumpere vila fiicei lui Dan Voiculescu. Aceasta a trebuit să plătească o taxă de participare reprezentând 10% din preţul de evaluare – 153.400 de lei, respectiv 6.480 de lei, urmând ca în termen de 10 zile să vireze diferenţa de bani, scrie adevarul.ro.

Licitaţia de vânzare a casei Cameliei Voiculescu, dar şi a terenului aferent vilei, o curte cu o suprafaţă de 901 metri pătraţi, a avut loc sediul Finanţelor Publice din Braşov, potrivit unui anunţ de pe portalul ANAF. 

Casa are patru niveluri – demisol, parter, etaj, mansardă şi include, printre multe altele, pivniţă, cămară, bucătărie, atelier, seră, terase, garaj, birou, dressinguri, balcoane, trei dormitoare şi trei camere de zi. În anunţ nu este specificată suprafaţa vilei, ci doar a terenului intravilan (curtea), de 901 metri pătraţi. Cele două bunuri imobile se vând împreună, preţul de evaluare fiind egal cu cel de pornire în licitaţie – 1,534 milioane de lei, fără TVA (343.000 de euro).

Licitaţia a fost organizată în vederea recuperării unei părţi din prejudiciul creat în dosarul ICA, estimat la 60 de milioane de euro.

Citeşte şi