Casă la curte cu 20.000 de euro, în Bucureşti. Cât a ieftinit criza financiară casele pe pământ

După şapte ani de criză economică, respectiv imobiliară, casele pe pământ au ajuns la preţ de garsoniere comuniste. Astfel, cu câteva zeci de mii de euro se poate cumpăra o casă gata construită, de câteva zeci de metri pătraţi şi cu ceva teren, chiar în Bucureşti. 

02 iun. 2015, 09:09
Casă la curte cu 20.000 de euro, în Bucureşti. Cât a ieftinit criza financiară casele pe pământ

Cu 20.000-30.000 de euro înainte de criză nu reuşeai să cumperi nici măcar un teren pentru casă, nu în Bucureşti, nici măcar pe lângă Bucureşti, acum cu aceşti bani se poate cumpăra chiar o casă. Pentru aceşti bani nu se va cumpăra vreo vilă, iar propietarul, probabil, va trebui să mai bage ceva bani ca să şi-o aducă la standardele dorite. Asta, dacă există banii necesari, dacă nu se poate muta în ea aşa cum este. Oricum, o casă la curte este mult mai avantajoasă ca orice apartament, atât să aibe toate cele necesare, baie, bucătărie, utilităţi. 

Citeşte şi Este mai avantajos să îţi faci casă nouă decât să îţi cumperi un apartament vechi. Vezi comparaţia

Pe imobiliare.ro, cea mai ieftină casă la curte, în Bucureşti, costă 20.000 de euro. Casa are 35 de metri pătraţi construiţi, terenul are o suprafaţă totală de 150 de metri pătraţi şi este situată în cartierul Giuleşti. Asta înseamnă că proprietarii vor avea o curte de zeci de ori mai mare ca un balcon. Are baie, bucătărie, toate utilităţile şi este construită înainte de 1990, mai scrie proprietarul în anunţ.  

Cei care mai au câteva mii de euro în plus, respectiv 16.000, pot cumpăra o casă la curte în zona Colentina. Pe olx.ro, cea mai ieftină ofertă de casă pe pământ este una la 36.000 de euro. „Casa, singur în curte, 2 camere, baie, bucătarie, curte mică. Suprafaţă totală 60 mp. Se vinde mobilată şi utilată”, este anunţul proprietarului. Curtea este într-adevăr micuţă, dar oricum mult mai mare ca un balcon. 

Casă cu vedere la lac-23.000 de euro

Este anunţul unui propietar pe olx.ro. „Casa cu un dormitor, living baie şi bucătărie cu o priveliște deosebită la lacul Pantelimon, construită în condiţii deosebit de bune, fiind în maximă securitate! Preț accesibil, nu ezitați”, încearcă proprietarul să convingă eventualii cumpărători. 

Citeşte şi Casă nouă cu 300 de euro metrul pătrat. Cum se face şi cât durează construcţia casei pe structură metalică

50.000 de euro, casa într-o zonă bună

Deja cu 50.000 de euro cumpărătorul îşi poate lua o casă într-o zonă bună a Capitalei, cum ar fi Banu Manta. Casa are 47 de metri pătraţi utili, este în curte comună, şi beneficiază de toate utilităţile. O altă casă de 50.000 de euro, pe olx.ro, este situată în Piaţa Unirii. „P- ta Unirii, casa 2 camere, vestibul, baie, bucatarie, an constructie 1968 reconstruita total 2006, suprafaţa construită 60 mp, curte comună cu o altă familie. Dotari: gresie, faianţă, parchet, termopan, gaze+centrală termică. Doar parter. Posibilităţi mansardare. Foarte aproape de liceul M. Eminescu. În apropiere: supermarket, mall, piata, parc. Mijloace de transport: metrou, tramvai, autobuz”, scrie proprietarul în anunţul de vânzare.

Dovada că preţurile la case au scăzut mult este aceea că site-urile specializate în vânzări case au primele 7-8 pagini pline cu case cu preţurile până în 50.000 de euro.