Casa lui Ion Creangă s-a prăbuşit. Proprietara vrea să o vândă

Publicat: Vineri, 09 Mai 2014 10:48 // Actualizat: Vineri, 09 Mai 2014 10:48 // Sursa: romaniatv.net

Casa în care a locuit Ion Creangă la Fălticeni, judeţul Suceava, pe vremea când învăţa la şcoala de catiheţi, a început să se dărâme. Proprietara şi autorităţile aruncă vina unii pe alţii.

Foto: libertatea.ro

Încă un imobil cu valoare istorică şi care ar putea fi exploatat din punct de vedere turistic pare blestemat să dispară, în timp ce proprietarii şi autorităţile încercă să se disculpe, scrie libertatea.ro.

Citeşte şi Fotografie INEDITĂ cu scriitorul Ion Creangă

Este vorba despre casa în care a locuit Ion Creangă la Făticeni. Marţi seara, un zid al clădirii s-a prăbuşit pur şi simplu, după ce în ultima vreme în acoperiş au apărut mai multe găuri.

Citeşte şi Şcoala lui Ion Creangă din Humuleşti, vandalizată VIDEO

"Acoperişul este şubred, plouă prin el, iar pereţii din chirpici nu rezistă la umezeală. Este păcat că nu se implică autorităţile să facă ceva", a declarat Georgel Ilie, cel care locuieşte lângă casa Creangă.

În acest timp, proprietara Niculina Grumăzescu încearcă de ani buni să vândă imobilul, însă reprezentanţii primăriei, care şi-ar dori să îl cumpere, spun că nu deţin suma cerută.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 mai 13:05
...buni să vândă imobilul, însă reprezentanţii primăriei, care şi-ar dori să îl cumpere, spun că nu deţin suma cerută. [romaniatv.net] Comentarii...
09 mai 10:58
...
Casa în care a locuit Ion Creangă la Fălticeni, judeţul Suceava, pe vremea...
1
EUR
4.8406
RON
09 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H