Casa lui Remus Truică din Snagov, un adevărat muzeu. Ce colecţii de milioane de euro are controversatul om de afaceri

Proprietatea întinsă pe 15 hectare pe care controversatul om de afaceri Remus Truică o deține pe malul lacului Snagov este una dintre cele mai luxoase pe care le deţin milionarii României.

11 dec. 2015, 12:38

Remus Truică este, cu siguranță, unul dintre cei mai rafinați milionari de la noi, controversatul om de afaceri, implicat într-o serie de dosare complicate intrumentate de DNA, colecționând obiecte de artă care ar putea face invidios pe curatorul oricărui muzeu de la noi din țară, scrie spynews.ro.

Domeniul impresionant deținut de Truică e localizat chiar la marginea pădurii, cu vedere la lacul Snagov, include o vilă uriaşă, pe trei niveluri, cu piscină de dimensiuni olimpice, teren de fotbal şi teren de tenis, anexe care adăpostesc, printre altele, garajul în care milionarul îşi ţine bijuteriile pe patru roţi, un parc imens făcut special pentru copii, un foișor pentru picnic și un ponton imens dotat cu bărcile de rigoare.

Citeşte şi Remus Truică şi Dan Andronic, REŢINUTI de procurorii DNA în dosarul retrocedărilor ilegale

Iar când spunem vilă uriașă ar trebui să precizăm că, de fapt, este vorba de un palat care se întinde pe câteva sute de metri. Construcţia are forme complicate, cu multiple laturi, fiind dominat de un turn în formă de foişor, din interiorul căruia nu lipsește un cinematograf în toată regula sau un salon imens pentru cină în care o nuntă de maneliști ar încăpea cu tot cu orchestră. Iar asta se vede încă de afară, interiorul palatului fiind cu atât mai spectaculos pentru că Remus Truică se poate lăuda cu câteva lucruri de mare valoare.

Printre altele, o bibliotecă imensă, întinsă pe două etaje, amenajată în rafinatul stil Louis XVI și care conține mii de ediții princeps, toate în franceză, din cele mai importante titluri ale literaturii universale. Iar chiar la intrarea în salonul bibliotecii, o lucrare semnată de un sculptor celebru, un bust al lui Mihai Eminescu care a stat, ani la rândul, în bliblioteca Academiei Române.

Citeşte şi Prinţul Paul, AUDIAT la DNA în dosarul lui Remus Truică

Evident, lucrările de artă, extrem de multe și realizate de celebrități din această lume, numără și câteva tablouri semnate de cei mai mari pictori români, colecția lui putând fi estimată, lejer, la o valoare care depășește lejer o sumă, în euro, formată din șapte cifre.