Casa Naţională de Sănătate, anunţ în plină pandemie de coronavirus. Ce se întâmplă cu medicii de familie

Casa Naţională de Sănătate a anunţat că, începând e marţi, vor fi distribuite medicilor de familie peste 1,1 milioane de măşti de protecţie. Anunţul vine după ce medicii de familie s-au revoltat că nu sunt și ei dotați cu echipamente de protecție, la fel ca restul medicilor, asta deși mulți le trec pragul.

07 apr. 2020, 19:15
Casa Naţională de Sănătate, anunţ în plină pandemie de coronavirus. Ce se întâmplă cu medicii de familie

„Începând cu data de 7 aprilie 2020, un număr de 1.121.800 de măşti chirurgicale cu trei pliuri vor fi distribuite de CNAS către medicii de familie, prin intermediul caselor de asigurări de sănătate (CAS) cu care aceştia se află în contract”, a anunţat, marţi, CNAS, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată precizează că, potrivit Ordinului 74549/06.04.2020 al Comandantului Acţiunii, secretar de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, măştile au fost repartizate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) către CNAS pentru asigurarea condiţiilor corespunzătoare de protecţie a personalului din asistenţa medicală primară din întreaga ţară.

Echipamentele vor ajunge la casele de asigurări de sănătate cu mijloace de transport asigurate de IGSU, iar distribuţia măştilor către medicii de familie se va face în cel mai scurt timp posibil de la primirea acestora la CAS.

Echipamentele care vor ajunge la medicii de familie reprezintă o parte din donaţia de 4.150.000 de măşti chirurgicale pe care SC Dante International SA (eMAG) a direcţionat-o către IGSU, cu scopul de a proteja personalul din structurile vitale pentru funcţionarea statului în această perioadă dificilă.

Citeşte şi Anchetă penală la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate după ce medici au acuzat că nu a validat consultaţiile în lipsa cardului


loading...
Partenerii noștri