Casa unor români, incendiată de un şef al Mafiei. Şase persoane se aflau înăuntru, între care şi doi copii

Liderul unui clan al organizaţiei infracţionale 'Ndràngheta a fost arestat preventiv sub acuzaţia că a dat foc casei în care se aflau şase cetăţeni români, afirmă surse citate de presa italiană.

21 mart. 2018, 09:27
Casa unor români, incendiată de un şef al Mafiei. Şase persoane se aflau înăuntru, între care şi doi copii

Antonio Labate, în vârstă de 68 de ani, a fost arestat preventiv în cadrul unei investigaţii efectuate de Direcţia antimafie din Reggio Calabria.

Individul, liderul unui clan al organizaţiei infracţionale ‘Ndràngheta, a fost arestat sub acuzaţia că pe 27 februarie a încercat să dea foc casei unei familii de români. Pe fondul unui conflict din cauza aruncării gunoiului, bărbatul îşi acuzase vecinii că le va da foc.

Individul a fost surprins de camere de luat vederi în timp ce a mers cu o motoretă să cumpere benzină de la o staţie de alimentare, informează publicaţia Il Mattino şi agenţia de presă ANSA.

Conflictul a plecat de la faptul că în fața clădirii unde locuiau, românii au aruncat niște saci cu gunoi în loc să-i ducă la ghenă. Bărbatul în vârstă de 68 de ani care era proprietarul clădirii respective s-a dus la familia de români să le spună să ia gunoiul din fața casei și de-aici a pornit un întreg scandal. Italianul a lovit-o pe una dintre femeile care au îndrăznit să se opună apoi i-a amenințat pe români că-i va arde de vii și s-a ținut de cuvânt. Bărbatul a fost văzut într-o benzinărie din apropiere când umplea un recipient cu combustibil apoi a dat foc clădirii. Cei 6 români care sărbătoreau o zi de naștere în momentul în care flăcările au cuprins casa, au fost ajutați de câțiva trecători să iasă din clădire.

În momentul izbucnirii incendiului, în casa din Reggio Calabria se aflau şase români, inclusiv doi copii. Toţi au reuşit să fugă înainte de extinderea incendiului.