„Cascadorii Râsului” în politica românească. Alexandru Muraru (PNL) cere ca CNCD să-l sancționeze pe Viktor Orban. În fruntea instituției se află un membru UDMR

„Cascadorii Râsului" la PNL. La șase zile de la vizita lui Viktor Orban în România, după ce americanii au reacționat ferm, politicienii din țara noastră au început să se întreacă în critici la adresa premierului maghiar. 

29 iul. 2022, 15:23
„Cascadorii Râsului” în politica românească. Alexandru Muraru (PNL) cere ca CNCD să-l sancționeze pe Viktor Orban. În fruntea instituției se află un membru UDMR

După Paul Stănescu, Marcel Ciolacu, Bogdan Aurescu, Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis, a venit rândul deputatului PNL Alexandru Muraru să-și facă numărul.

Oficialul național-liberal susține că Viktor Orban ar trebui să răspundă în fața instituțiilor statului pentru declarațiile sale, referitoare la migrație și războiul din Ucraina. Mai exact, Alexandru Muraru, fratele geamăn al lui Andrei Muraru – ambasador al României în SUA, cere de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării să ia măsuri urgente.

 

„Muppets Show”: Alexandru Muraru (PNL) cere ca instituțiile statului român și UDMR să pună biciul pe Viktor Orban

 

Culmea, CNCD este o instituție condusă de Asztalos Csaba, de la UDMR, entitate aflată în relații cordiale cu Viktor Orban și guvernul maghiar.

„Discursul premierului Ungariei de la Băile Tuşnad cred că trebuie repudiat cu toată fermitatea de către lideri şi de către instituţii. Acest lucru s-a întâmplat inclusiv în România, în UE şi în America, pentru că aceste declaraţii care fac apel la puritate rasială sunt inacceptabile (…).

Cred că ceea ce se poate face acum strict instituţional este de a repudia public acest lucru, de a sesiza CNCD, pentru că este o instituţie care are rezonanţă şi deciziile ei au aplicabilitate asupra tuturor celor care fac astfel de afirmaţii pe teritoriul României, în conformitate cu legislaţia privind combaterea discriminării şi discursul instigator la ură”, a transmis Muraru, potrivit agenției News.ro.

 

Alexandru Muraru (PNL) îl critică pe Kelemen Hunor (UDMR)

 

În plus, Alexandru Muraru l-a criticat pe președintele UDMR, Kelemen Hunor, pentru că i-a luat apărarea premierului Ungariei.

„Am văzut şi declaraţiile domnului Kelemen Hunor, care scuză într-un fel declaraţiile lui Viktor Orban, spunând la un moment dat că chestiunile legate de rasă sunt chestiuni private, sunt chestiuni de inimă.

Nu este o declaraţie care să poată să scuze ceea ce a spus Viktor Orban şi nu este o declaraţie care să poată să probeze ceea ce s-a întâmplat la Băile Tuşnad”, a mai transmis Muraru.