Casele oamenilor de afaceri, sparte de hoţi. Prejudiciul se ridică la câteva zeci de mii de euro

Oamenii dintr-un cartier din Suceava sunt disperaţi, după ce casele lor au fost călcate de hoţi după un mod de operare aproape tras la indigo. Prejudiciile ajung până la 80 de mii de euro.

24 iul. 2018, 06:42
Casele oamenilor de afaceri, sparte de hoţi. Prejudiciul se ridică la câteva zeci de mii de euro

În noaptea de miercuri spre joi, profitând de faptul că proprietarul şi familia erau plecaţi în concediu, hoţii au dat lovitura. Mai întâi au întrerupt alimentarea cu energie electrică şi au aşteptat ca sistemul de supraveghere să devină ineficient. După ce s-au asigurat că nici o cameră de supraveghere nu mai funcţionează, au forţat două geamuri cu un levier, fără a reuşi să le distrugă.

În aceste condiţii, au distrus geamul întredeschis de la baie, loc prin care au intrat în casă şi au răvăşit-o în căutarea bunurilor de valoare. La final au plecat cu bani, bijuterii şi bunuri în valoare de peste 30.000 de euro.

Modul de operare arată că hoţii au studiat zona şi activitatea proprietarilor în detaliu şi au acţionat doar în momentul în care erau siguri că în locuinţă nu se află nimeni.

Un alt furt s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, respectiv 14 spre 15 iulie, la câteva locuinţe depărtare de spargerea descrisă mai sus.

Cu un tupeu maxim, hoţii au aşteptat întâlnirea din curtea unui om de afaceri, în care erau parcate 10 autovehicule. Totul s-a terminat în jurul orei 2.30, iar când proprietarii au ieşit, maşina unuia dintre musafiri, un BMW X5, avea geamul din dreapta spart, iar din interior lipseau bani şi bunuri în valoare de circa 2.500 de lei.

Oamenii sunt extrem de indignaţi de lipsa de reacţie a poliţiştilor

„Suntem speriaţi de această amploare a fenomenului. Mâine-poimâine vor ajunge să intre peste noi în casă şi să ne dea în cap. Cred că ne vom uni mai mulţi oameni şi vom merge să protestăm la poliţie. Nu se poate aşa ceva, parcă am fi în Vestul Sălbatic. Nu mai avem nici un fel de siguranţă”, a spus unul dintre păgubiţi, potrivit monitorulsv.ro.

De remarcat că hoţii fură bani şi bijuterii, în cele mai multe cazuri, şi evită să plece cu telefoane mobile sau alte bunuri care ar putea duce la identificarea lor.