CASMB a primit vineri solicitări de la 251 de medici de familie de preluare a cardurilor de sănătate

Publicat: Luni, 18 Mai 2015 22:49 // Actualizat: Luni, 18 Mai 2015 22:52 // Sursa: romaniatv.net

Un număr de 251 medici de familie au solicitat să preia vineri de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București cardurile de sănătate pentru asigurații lor față de doar 171 de medici de familie care au cerut acest lucru în primele luni ale anului.

"CNAS precizează că în Municipiul București există 987 medici de familie în contract cu CASMB, iar în primele luni ale anului, 172 medici de familie au solicitat cardurile asiguraților, în timp ce într-o singură zi, în data de 15 mai, CASMB a primit solicitări de la 251 medici de familie de preluare a cardurilor pentru asigurații din listele lor", se arată într-un comunicat de presă al CNAS remis luni AGERPRES.

Aceeași sursă susține că peste 2.000 de carduri au fost preluate în cursul zilei de 15 mai de la casele de asigurări de sănătate de către medicii de familie, pentru asigurații din listele proprii.

Astfel, până luni, în județul Sibiu, 90% dintre cardurile returnate de Poșta Română la casele de asigurări de sănătate au fost preluate de medicii de familie.

Citeşte şi Medicii de familie cer MODIFICĂRI în legislaţie: Dacă nu se vor face, vom lua măsuri de la 1 iunie

Pe următoarele poziții se situează județele: Cluj, (83%), Bacău (80%), Olt (77%) și Vaslui, cu 74% din carduri preluate de către medicii de familie de la casele de asigurări de sănătate.

Conform situațiilor centralizate la CNAS, topul județelor, după stadiul de distribuire a cardurilor de sănătate returnate de poștă, atât la ghișeu, cât și prin intermediul medicilor de familie, este următorul: Olt și Bacău — 92%, Sibiu — 91%, Cluj — 84%, Timiș — 78 % Tulcea — 71%.

Conducerea CNAS precizează că pentru asigurații care lucrează în străinătate sau nu sunt interesați de serviciile medicale acordate în cadrul sistemului asigurărilor sociale de sănătate cardurile de sănătate ale acestora vor rămâne la casele de asigurări pe toată perioada lor de valabilitate, de unde vor putea fi ridicate.

"Procesul de tipărire și distribuire a cardurilor de sănătate continuă pentru persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani și/ sau dobândesc calitatea de asigurat. Reamintim că nu este necesar ca aceste persoane să solicite tipărirea cardurilor, acestea sunt generate automat din sistem, iar asigurații le vor primi acasă prin serviciile poștale", mai susține instituția.

Citeşte şi Iohannis: Am discutat cu Bănicioiu despre cardul de sănătate. Concluzia, implementarea a fost prost pregătită

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
card de sanatate case asigurari de sanatate casmb CNAS medici de familie sănătate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 mai 08:53
...Astfel, până luni, în județul Sibiu, 90% dintre cardurile returnate de Poșta Română la casele… Sursa: Rtv.net
Promovare Oferte 0721568905 Va oferim spatiu publicitar pentru...
18 mai 23:11
Votează email 0 email
...față de doar 171 de medici de familie care au cerut acest lucru în primele luni ale anului. Citește mai departe… : CASMB a primit vineri solicitări de la 251 de medici de familie de...
18 mai 22:59
...171 de medici de familie care au cerut acest lucru în primele luni ale anului. Citește mai departe… Citeste mai departe: CASMB a primit vineri solicitări de la 251 de medici de familie de...
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H