Castelul Bran, scos la vânzare pentru suma de 66 de milioane de dolari

Publicat: Sâmbătă, 19 Martie 2016 10:09 // Actualizat: Sâmbătă, 19 Martie 2016 10:09 // Sursa: romaniatv.net

Castelul Bran a fost scos la vânzare pentru suma de 66 de milioane de dolari. Cunoscută drept castelul lui Dracula, fortăreaţa este una dintre principalele destinaţii turistice din ţară, atrăgând circa 560.000 de vizitatori pe an.

Castelul Bran, cunoscut sub denumirea de castelul lui Dracula, a fost pus în vânzare pentru suma de 66 de milioane de dolari (circa 60 de milioane de euro), după cum titrează revista Fortune.

Fortăreaţa, care are 57 de dormitoare, se află în Bran, în provincia istorică Transilvania, şi este una dintre principalele destinaţii turistice din ţară, atrăgând circa 560.000 de vizitatori pe an. Motivul pentru care atrage turiştii este presupusa lui legătură cu contele Dracula şi cu personajul istoric care a inspirat legenda, domnitorul Vlad Ţepeş.

Majoritatea specialiştilor susţin că Vlad ţepeş nu a locuit niciodată în această fortăreaţă, aflată între fostele principate Valahia şi Transilvania, dar legenda şi oportunităţile de afaceri pot mai mult decât istoria ştiinţifică, iar întreaga faimă a locului se datorează condiţiei sale de castel al lui Dracula, transmite RomâniaTV.

Lucrurile cunosc această faţetă datorită romanului scriitorului Bram Stoker, care a publicat, în 1897, la Londra, romanul „Dracula, vampirul din Carpati”.

Actualii proprietari sunt moştenitorii Reginei Maria a României din dinastia de Habsburg, care şi-au recuperat proprietatea în luna iunie 2009, după mai bine de 60 de ani de când au fost expropriaţi de Guvernul comunist.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
castelul Bran Vlad Ţepeş
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 mar 10:28
... Castelul Bran a fost scos la vânzare pentru suma de 66 de milioane de dolari....
1
EUR
4.8722
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H