Castelul Bran şi Castelul Corvinilor, printre cele mai frumoase castele din lume

Castelul Bran şi Castelul Corvinilor au ajuns în topul celor mai frumoase 15 din Europa, ba chiar rivalizează cu frumuseţea palatelor germane şi a unei reşedinţe a familiei regale britanice.

06 mart. 2015, 10:29

Dacă vreţi să le vorbiţi străinilor despre lucrurile frumoase din România, atunci le puteţi spune despre castelele noastre, apreciate deja de europeni.

Castelul Corvinilor din Hunedoara ocupă locul al 11-lea în clasament şi este considerat un important monument de arhitectură gotică, informează România TV. An de an mii de turişti trec pragul castelului, peste 200.000 au fost doar anul trecut. Monumentul datează încă din secolul al XV-lea.

Citeşte şi Un român a murit muncind la castelul de vară al Suveranilor Pontifi

Şi Castelul Bran i-a fascinat pe străini, aşa că francezii care au realizat topul l-au plasat pe locul al paisprezecelea. Castelul îi fascinează pe vizitatori mai ales cu mitul vampirului Dracula şi a atras anul trecut peste 560.000 turişti. Monumentul este, de fapt, o fostă cetate.

Citeşte şi Număr RECORD de turişti la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Încasările au depăşit un milion de euro

Cele două castele concurează cu cele mai prestigioase din Europa, printre care Palatul Pena din Portugalia, Castelul Hohenzollern din Germania sau reşedinţa familiei regale britanice, Windsor. Topul destinaţiilor a fost realizat de francezii de la European Best Destinations.