Castelul Corvinilor, într-un clip de Halloween realizat de canalul Discovery

O fantomă care se plimbă prin sălile Castelului Corvinilor din Hunedoara este unul dintre personajele unui clip realizat de canalul Discovery cu prilejul Nopții de Halloween. Filmulețul este realizat în tehnica de realitate virtuală (VR) fiind vizionat în ultimele două zile de peste 280.000 de persoane, a declarat, luni, directorul Muzeului Castelul Corvinilor, Costin Tinca.

31 oct. 2016, 18:01
Castelul Corvinilor, într-un clip de Halloween realizat de canalul Discovery

„Pe platforma canalului Discovery clipul a fost vizionat de 271.000 de persoane, iar pe pagina de Facebook a Muzeului Castelul Corvinilor au fost înregistrate 9.500 de vizualizări cu un impact de 38.000 de persoane. Este primul clip în tehnica VR care are ca subiect Castelul Corvinilor și care a fost filmat în sălile acestui monument istoric medieval”, a explicat Costin Tinca.

Denumit „Castelul bântuit”, clipul a fost filmat la Castelul Corvinilor la începutul lunii octombrie, iar tehnologia VR folosită este de ultimă oră și permite ca imaginile să vizionate la un unghi de 360 de grade. Filmul este redat în alb-negru, iar muzica și efectele de sunet susțin tema clipului. „Este un film de ficțiune, cu un impact uriaș asupra promovării castelului”, a apreciat directorul Castelului Corvinilor.

Considerat ca unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara, pe o stâncă la baza căreia curge pârâul Zlaști. Monumentul istoric este prevăzut cu turnuri, bastioane și un donjon, iar acoperișurile înalte sunt acoperite cu țiglă.

Construcția este impunătoare și poate fi observată de la distanță, accesul spre castel fiind posibil pe un drum care ocolește zona industrială a fostului combinat siderurgic din Hunedoara. â

Anul acesta, Castelul Corvinilor a fost vizitat de peste 280.000 de turiști.