CASTIGATOR „BRAVO, ROMANIA”: Cine a luat premiul de 20.000 de euro

CASTIGATOR "BRAVO, ROMANIA":Au cântat ca nimeni alţii, au dansat şi au câştigat! Premiul "Bravo, România!", în valoare de 20.000 de euro, luat acasă de "Check This Out".

04 iun. 2016, 14:24
CASTIGATOR „BRAVO, ROMANIA”: Cine a luat premiul de 20.000 de euro

UPDATE CASTIGATOR „BRAVO, ROMANIA”: Cu talent şi seriozitate, cei din echipa „Check This Out” au reuşit să impresioneze juriul şi au câştigat marele premiu

Echipa angajaților de la Compania Națională Aeroporturi București a intrat în luptă pentru a sprijini Clubul de Aeromodelism și Rachetomodelism din cadrul Muzeului Aviației Henri Coandă. Au cântat și, spre suprinderea juraților, în prima ediție câțiva dintre ei au demonstrat că au și talent muzical.

Deși în viața de zi cu zi sunt fie inspectori de zbor, fie funcționari la relații externe, fie IT-iști sau specialiști în resurse umane, aceștia au arătat că pot străluci pe scenă.

Motivul pentru care au venit în emisiunea de la Antena 1 este susținerea clubului de la Pucioasa: pentru mulți aviația e mai mult decât o pasiune, e singura avuție pe care o au, iar clubul a dat de-a lungul anilor generații de campioni la pilotaj.

Acum, cu ajutorul celor 20.000 de euro, cei din „Check This Out” pot pune bazele unui club pentru pregătirea și susținerea lor la competiții.

Aprecieri, zâmbete de mulțumire sau de uimire, hohote de râs și reacții pline de emoții, toate acestea sunt stările pe care jurații le vor încerca în finala „Bravo, România!”, difuzată la Antena 1 sâmbătă, pe 4 iunie, de la 20.00.

Mirabela Dauer va fi de-a dreptul cucerită de prestația angajaților de la Otopeni și va ține să îi felicite din toată inima. „Dumneavoastră, cei doi magnifici”, va spune ea șăgalnic către doi concurenți care au impresionat cu vocile lor.

„Sunteți niște mincinoși notorii. Pentru că voi sunteți artiști. Voi cântați. Ați cântat superb. Mi s-a zbârlit pielea”, va mărturisi ea, uimită că niște oameni care nu au legătură cu scena pot cânta astfel.

Și Mihai Petre, de obicei mai zgârcit în aprecieri, îi va felicita pe aceștia pentru implicarea lor:

„Ați trăit exact ca niște actori adevărați.”
Iar Răzvan le prevede un viitor pe aripile succesului celor de la Aeroportul Otopeni:

„La primul vostru concert o să cumpăr 10 bilete în primul rând.”

Echipe finaliste „Bravo, România!“

Check This Out – reprezintă echipa angajaţilor de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care a intrat în luptă pentru a sprijini Clubul de Aeromodelism şi Rachetomodelism din cadrul Muzeului Aviaţiei „Henri Coandă“. Deşi în viaţa de zi cu zi sunt fie inspectori de zbor, fie funcţionari la relaţii externe, fie IT-işti sau specialişti în resurse umane, aceştia au arătat că pot străluci pe scenă. Motivul pentru care s-au înscris la emisiunea de la Antena 1 este susţinerea clubului de la Pucioasa, motivând că pentru mulţi aviaţia e mai mult decât o pasiune, e singura avuţie pe care o au, iar clubul a dat de-a lungul anilor generaţii de campioni la pilotaj. Din păcate, nu există fonduri pentru pregătirea şi susţinerea lor la competiţii, dar există mult talent şi implicare.     RATB-iştii inimoşi – este o echipă formată din ngajaţi RATB, care şi-au unit forţele şi chiar au compus un imn special pentru emisiunea de la Antena 1, totul pentru a sări în ajutorul Adrianei, fiica unuia dintre vatmani. La doar două luni de la naştere, micuţa a fost diagnosticată cu tetralogie fallot (cel mai frecvent întâlnit defect cardiac congenital cianogen şi constă în asocierea a patru anomalii anatomice – n.red.). Afecţiunea este încadrată în bolile cu potenţial cianogen, cele care induc bebeluşului încă de la naştere aspectul albăstrui, din cauza faptului că fluxul de sânge oxigenat din circulaţia sistemică devine necorespunzător nevoilor. Problemele Adrianei s-au ţinut lanţ, iar părinţii sunt depăşiţi de această situaţie. Fetiţa are nevoie cât de curând de o nouă operaţie, ce costă peste 250.000 de milioane, bani pe care părinţii nu îi au.      

Prestopizzarii – ştiu să facă pizza, dar şi show şi luptă pentru a-şi ajuta o colegă: familia Smărăndescu, soţii Dana şi Theodor, au avut probleme atunci când şi-au dorit să devină părinţi. Dana a pierdut două sarcini înainte de a o avea pe Claudia. Din păcate, fetiţa s-a născut cu strabism convergent şi a trebuit să fie operată de două ori. De asemenea, micuţa are şi o displazie la nivelul şoldului şi a trebuit să poarte o proteză până la vârsta de 12 luni. În anul 2002 s-a născut cea de-a doua fetiţă a familiei, Andreea Lorena. Problemele lor însă nu s-au oprit, iar în urmă cu 11 ani Theodor a făcut un accident vascular în urma unei malformaţii artero-venoase şi a fost operat. Ulterior, bărbatul a fost depistat cu boala Lyme. În prezent, atât Theodor, cât şi familia se luptă în primul rând cu gândul că boala avansează, iar posibilităţile lor sunt sub nivelul financiar necesar pentru a-i garanta tratamentul lunar.    

Bărboşii – au un aspect care cu greu poate fi trecut cu vederea, dar şi multă energie pe scenă. Bărboşii şi-au unit forţele la Antena 1 pentru a o susţine pe Gabriela, o femeie de 39 de ani care a înlocuit dependenţa de alcool cu sportul, atletismul salvându-i viaţa şi ajutând-o să devină multiplă campioană naţională şi balcanică a României. Destinul ei s-a schimbat radical în momentul în care în viaţa ei a apărut Mihai, cel care avea să-i devină antrenor. La rândul lui, Mihai a fost sportiv de performanţă la atletism, dar a renunţat în urma unui atac cerebral. Nu s-a dat bătut şi a devenit antrenor, iar în prezent are o echipă pe care o antrenează o dată pe săptămână în Bucureşti pentru diferite sporturi. Antrenată de Mihai, Gabriela a câştigat numeroase medalii şi a bătut recordul la Balcaniadă la secţiunea veteran la 2.000 de metri obstacole.  

Move On – este o echipă alcătuită din campioni la gimnastică şi fitness, antrenează mii de oameni, au câştigate numeroase medalii şi sunt obişnuiţi cu competiţia. Au venit la „Bravo, România!“ pentru că vor să ajute nişte copii talentaţi, mici campioni, cea mai frumoasă împlinire a comunei Berzunţi, un loc în care neajunsurile par să fi oprit timpul în loc. Copiii sunt îndrumaţi de un om devotat sportului, antrenorul Sorin Iordache, care nu de puţine ori i-a susţinut pe aceşti copii din modestele fonduri proprii. Sorin este antrenor de lupte libere la clubul CSM Onseşti, iar ideea lui a pornit văzând că mulţi copii abandonează şcoala. Astfel s-a gândit că dacă va înfiinţa această sală de sport, copiii vor veni aici din plăcere. Toţi copiii antrenaţi în această sală de sport au luat medalii la campionatele naţionale, în ciuda neajunsurilor materiale şi a condiţiilor grele în care se antrenează.   

Per Amore – este un grup de voluntari, printre care şi două măicuţe, de la Asociaţia Don Orione care au intrat în show pentru Rareş, un puşti care s-a născut cu o malformaţie congenitală gravă. Medicii au spus că nu va trăi, dar băiatul a demonstrat că este un învingător. Chiar dacă a făcut peste 13 operaţii, cel mic tot nu poate să meargă, aşa că se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile. Rareş are nevoie de bani pentru o intervenţie chirurgicală pe care părinţii nu şi-o permit. Rareş s-a născut cu cea mai gravă formă de „spină bifidă“, iar în urma acestui diagnostic medicii nu îi dădeau nicio şansă de supravieţuire. De la acest defect al dezvoltării tubului neural au apărut şi alte probleme, astfel că la numai trei săptămâni Rareş a fost operat de urgenţă de hidrocefalie. Acum doi ani, mama lui a realizat o campanie de strângere de fonduri şi a reuşit să îi pună lui Rareş proteze, astfel încât acum poate să stea în picioare aproximativ 40-45 de minute pe zi.     

Ladies First – este formată din femeile de afaceri de la Business Women Forum Romania (BWFR), care deşi au un program foarte aglomerat, au urmat cu sfinţenie un program strict de repetiţii, tocmai pentru că vor să vină în ajutorul Asociaţiei Copiilor cu Sindrom Down din Capitală. Asociaţia îşi doreşte să ofere celor 30 de copii o gamă largă de activităţi – de la ludoterapie, la ergoterapie sau logopedie – pentru integrarea în societate a acestora.    

Ro Army – este echipa Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazu“, care a sărit în ajutorul Asociaţiei Veteranilor Militari şi Veteranilor cu dizabilităţi din Bucureşti. Finaliştii îşi propun să construiască primul centru de refacere, recuperare şi reabilitare pentru militarii veterani şi veteranii cu dizabilităţi, care poartă urmele războaielor din Irak şi Afganistan. Întorşi din misiunile în care ţara i-a trimis, după luni de spitalizare şi nenumărate operaţii, au nevoie de îngrijiri pentru tot restul vieţii. Sunt aproape 200 de militari români răniţi în războaiele din Balcani, Irak şi Afganistan, care îşi doresc să poată fi trataţi acasă, să facă recuperare aici şi să nu mai fie nevoiţi să meargă peste hotare la tratamente.