Câştigător Eurovision 2014 România. Află cum se alege finalistul şi cum poţi vota artistul preferat

Câştigător Eurovision 2014 România. Sâmbătă se va alege artistul care va reprezenta România la Eurovision.

28 feb. 2014, 12:01
Câştigător Eurovision 2014 România. Află cum se alege finalistul şi cum poţi vota artistul preferat

Modalitatea de jurizare: 50 % Televot şi 50% Juriu Naţional alcătuit din specialişti, în număr impar, minim 5, maxim 7 şi doi membri de rezervă. Membrii Juriului trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

  • să nu aibă niciun fel de interes în legătură cu piesa, autorii sau cu interpretul de natură a afecta imparţialitatea în exercitarea votului;
  • să completeze şi să trimită un formular în care să confirme că se vor conforma instrucţiunilor de vot din prezentul Regulament, precum şi o declaraţie semnată prin care se obligă să voteze independent.

Juriul de specialitate va acorda puncte de la 1 la 12, astfel: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12. Fiecare punct se va acorda o singură dată câte unei piese. Fiecare membru al juriului, inclusiv Preşedintele va semna fişa de jurizare şi procesul verbal de jurizare pe care le va preda la încheierea spectacolului de selecţie secretariatului juriului. Procesul de jurizare trebuie finalizat înainte de închiderea liniilor de televot. Jurizarea se va face fără ca membrii Juriului să ştie rezultatele finale ale televotului.

La finalul aflării rezultatului juriului, melodia clasată pe primul loc va primi 12 puncte, locul 2 – 10 puncte, locul 3 – 8 puncte, locul 4 – 7 puncte, locul 5 – 6 puncte, locul 6 – 5 puncte, locul 7 – 4 puncte, locul 8 – 3 puncte, locul 9 – 2 puncte, locul 10 – 1 punct, locul 11 – 0 puncte, locul 12 – 0 puncte.

Citeşte şi EUROVISION 2014: Ascultă piesele calificate în finala selecţiei naţionale şi VOTEAZĂ favorita

Fiecărei piese i se va aloca un număr de telefon care se va afişa pe parcursul melodiei, în mod egal pentru toţi concurenţii. Telespectatorii vor putea vota de pe acelaşi număr de telefon pentru una sau pentru mai multe melodii, dar numai o singură dată pentru fiecare melodie, din momentul în care se vor declara deschise liniile telefonice.

Liniile telefonice se vor deschide după ce a fost interpretată ultima melodie aflată în concurs, la semnalul „START VOT!” şi se vor închide după 30 de minute, la semnalul „STOP VOT!”.

Potrivit eurovision.tvr.ro, la încheierea Televotului se va crea un al doilea clasament, melodia clasată pe primul loc va primi 12 puncte, locul 2 – 10 puncte, locul 3 – 8 puncte, locul 4 – 7 puncte, locul 5 – 6 puncte, locul 6 – 5 puncte, locul 7 – 4 puncte, locul 8 – 3 puncte, locul 9 – 2 puncte, locul 10-1 punct, locul 11 – 0 puncte, locul 12 – 0 puncte.

EUROVISION 2014: Finala se anunţă cu scântei şi multe scandaluri. LIVE TVR EUROVISION ROMANIA

Câştigător al Selecţiei Naţionale Eurovision 2014 – faza finală va fi desemnat compozitorul a cărui piesă obţine cele mai multe puncte în urma cumulării punctajelor acordate de Juriu şi în urma Televotului.
În caz de balotaj, câştigătorul va fi acela care a obţinut de cele mai multe ori 12 puncte din partea Juriului. Dacă situaţia de egalitate se menţine, se vor lua în considerare cele mai multe note de 10, respectiv 8 s.a.m.d. Pentru a asigura corectitudinea procesului de jurizare la selecţia finală, SRTv
va apela la serviciile unui notar public.

Câştigător Eurovision 2014 România. Pe 21 februarie 2014, cei 12 finalişti ai Selecţiei Naţionale 2014 şi-au tras la sorţi numărul de ordine al intrării în concurs. Lui Vizi Imre i-a revenit ultimul bilet rămas, deoarece nu a putut fi prezent la tragerea la sorţi, fiind plecat pentru câteva zile din România. Deasemenea, acesta nu a delegat o altă persoană pentru extragere. Renee Santana a lipsit din acelaşi motiv ca şi Vizi. Poziţia piesei în concurs a fost însă trasă la sorţi de Mihai Alexandru, compozitorul melodiei cu care Renee va concura în finală împreună cu Mike Diamondz.

Concurenţii vor intra în finală astfel: Paula Seling & Ovi, Bere Gratis, The dAdA, The Zuralia Orchestra, Vizi Imre, Anca Florescu, Silvia Dumitrescu, Renee Santana feat. Mike Diamondz, Ştefan Stan feat. TeddyK, Naomz, Vaida, Şăl.

Citeşte şi Scandal la EUROVISION. Un artist CONTESTĂ decizia juriului şi acuză existenţa unor PILE în TVR