CASTIGATOR EUROVISION ROMANIA 2018: The Humans vor reprezenta România în Portugalia

CASTIGATOR EUROVISION ROMANIA 2018: Duminică, 25 februarie, publicul român a ales câştigătorul Selecţiei Naţionale Eurovision 2018. Finala, care s-a desfăşurat la Sala Polivalentă din Bucureşti, a fost  prezentată de Cezar Ouatu şi Diana Dumitrescu.  Câștigătorul Eurovision 2018 România ne va reprezenta la Lisabona în semifinala II, iar dacă țara noastră se califică ajungem în marea finala din 12 mai de la Lisabona.

25 feb. 2018, 16:51

CASTIGATOR EUROVISION ROMANIA 2018: The HUMANS, Goodbye au câştigat finala Eurovision Romania 2018. Artiștii de la The HUMANS au oferit un moment special cu piesa  „Goodbye” și au intrat ultimii în concurs, cu numarul 15, în finala națională Eurovision 2018, de duminică seara, 25 februarie.

The HUMANS, castigatori EUROVISION ROMANIA 2018. Cine este trupa care va reprezenta ţara noastră la Eurovision 2018

„Mulţumim din suflet. Celor care ne-au votat şi celor care au crezut în noi. Astăzi împlinim un an”, au spus membrii trupei pe scena de la Sala Polivalentă. 

Melodia câştiătoare este compoziţie semnată de Matei Alexandru şi Alin Neagoe, pe textul Cristinei Caramarcu. 

Trupa este compusă din Adi Tetrade (tobe), Alin Neagoe (bass), Alexandru Matei (clape), Alex Cismaru (chitară), Adrian Tănase (voce), Cristina Caramarcu (voce). 

Pentru Marea Finală, Televiziunea Română a organizat un show uriaş la Sala Polivalentă, pentru care a lucrat o echipă de 300 de oameni, coordonată de regizorul Petre Năstase. Spectacolul a avut două scene, 350 metri pătraţi de ecrane LED şi un show laser, iar 14 camere de filmat au urmărit toate momentele.

Alex Calancea Band a susţinut recitalul serii, cu un fusion de folclor iar Ilinca, reprezentanta României la ediţia de anul trecut a Eurovision, a închis prima parte a spectacolului cu cea mai recentă piesă a ei – „Nu acum”.

Publicul a votat timp de o oră şi a ales astfel reprezentantul României pentru Eurovision 2018.

De pe un număr de telefon s-a putut vota o singura dată pentru fiecare piesă în parte.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Ediţia de anul acesta a Eurovision va avea loc la Lisabona, cu semifinalele programate pe 8 şi 10 mai şi finala, pe 12 mai. 

Semifinalele concursului vor avea loc pe 8 şi 10 mai, iar finala, pe 12 mai.

România face parte dintre cele 18 ţări care vor concura în cea de-a doua semifinală a competiţiei Eurovision 2018, în prima semifinală fiind înscrise 19 candidate. Împărţirea ţărilor participante pe semifinale este următoarea:

• Semifinala 1 – prima parte: Albania, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, Estonia, Islanda, Israel, Lituania;
• Semifinala 1 – partea a doua: Armenia, Austria, Croaţia, Cipru, Finlanda, Macedonia, Grecia, Irlanda, Elveţia;
• Semifinala 2 – prima parte: Australia, Danemarca, Norvegia, Moldova, România, Rusia, San Marino, Serbia, Olanda;
• Semifinala 2 – partea a doua: Ungaria, Georgia, Malta, Muntenegru, Letonia, Polonia, Slovenia, Suedia, Ucraina.

Actualizare, 23:52 – Mai sunt doar câteva minute până când votul la finala Eurovision se încheie. Voturile sunt în favoarea ALexia și Matei, urmați îndeaproape de The Humans, iar mai apoi Feli cu 2400 de voturi.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală, alături de gazdă, anul acesta, Portugalia.

Ordinea intrării ţărilor în finală, care va avea loc pe 12 mai, va fi stabilită ulterior de organizatori.

CASTIGATOR EUROVISION 2018: Potrivit unor surse, Feli Donose ar urma să reprezinte România la Lisabona, în marea Finala Eurovision 2018

UPDATE: 23.00. Artiștii de la The HUMANS au oferit un moment special cu piesa  „Goodbye” și au intrat ultimii în concurs, cu numarul 15.

22.46 Alexia și Matei vor să ajungă mai departe cu „Walking on Water” 

UPDATE 22.40. Jukebox feat Bella Santiago a mizat pe piesa  „Auzi Cum Bate”, oferind un show emoționant duminică seara, în finala națională Eurovision 2018. 

22:30 Mihai Trăistariu vrea să aducă Eurovisionul în România cu melodia „Heaven” 

22:05 Feli vrea să ducă piesa „Bună de iubit” la Lisabona. Deși în ultima perioadă artista a trecut prin clipe grele, după ce tatăl ei s-a stins din viață, duminică seara, artista a ofert un show spectaculos alături de dansatoarele ei, pe scena Sălii Polivalente.

UPDATE 22.00:  VYROS  a urcat pe scenă, în finala Eurovision 2018,  cu piesa „La La La”.

UPDATE: 21.50. Eduard Santha este cel de-al șaselea concurent care a urcat duminică seara pe scena Sălii Polivalente din Capitală, cu piesa „Mesom Romales”.

UPDATE 21.44. Dora Gaitanovici este cea mai tânără concurentă din concurs, însă a reușit să îi cucerească pe cei prezenți cu prestația ei. Tânăra a interpretat impecabil piesa „Fără Tine”.

UPDATE 21.42. Echoes a intrat în scenă cu piesa „Mirror”, ridicând sala în picioare. Într-o formă de invidiat, artistul a făcut senzație în fața publicului.

Claudia Andas sau fata care plânge de fericire, așa cum i se mai spune, a avut o prestație emoționantă duminică seara, în finala Eurovision 2018. Artista a interpretat piesa „The One”.

Update: 21.30. TIRI este cel de-al doilea concurent care a dat tot ce a putut pe scena de la Sala Polivalentă, cu piesa „Deşert De Sentimente”.

UPDATE 21.25. RAFAEL & Friends sunt primii artiști care a urcat pe scena de la Sala Polivalentă, cu piesa We Are One.

CASTIGATOR EUROVISION ROMANIA 2018: TVR LIVE VIDEO ONLINE STREAMING FINALA EUROVSION ROMANIA. Publicul va alege piesa care va reprezenta România la Lisabona. Dintre cele 15 melodii finaliste, doar una va fi desemnată, prin televot, câştigătoarea selecţiei naţionale Eurovision 2017.

Într-un show care ne va ţine pe toţi cu sufletul la gură până în ultimul moment, publicul va alege cine va urca pe scena Eurovision din Lisabona. Dintre cele 15 melodii finaliste, doar una va fi desemnată, prin televot, câştigătoarea Selecţiei Naţionale Eurovision 2017.

Feli („Bună De Iubit”), MIHAI („Heaven”),  Jukebox feat Bella Santiago („Auzi Cum Bate”), The HUMANS(„Goodbye”), Eduard Santha („Mesom Romales”), Teodora Dinu („Fly”), Dora Gaitanovici („Fără Tine”), Claudia Andas („The One”) , TIRI („Deşert De Sentimente”), Erminio Sinni & Tiziana Camelin („All The Love Away”), Xandra(„Try”), VYROS („La La La”), Alexia & Matei („Walking On Water”), Echoes („Mirror”) şi RAFAEL & Friends („We Are One”) concurează duminică, în direct la TVR 1, TVRi, TVR Moldova şi pe TVR+, pentru un bilet spre scena Eurovision din Lisabona.

Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu sunt gazdele spectacolului finalei. Alături de ei, Ioana Voicu şi Sonia Argint Ionescu vor însoţi concurenţii în Camera verde, de unde vor trasmite impresiile artiştilor.

O echipă de 300 de oameni, coordonată de regizorul Petre Năstase, pregăteşte spectacolul, care va avea două scene, 350 m2 de ecrane LED şi un show laser, iar 14 camere vor urmări toate momentele, aducând concursul în casele telespectatorilor.

Alex Calancea Band va susţine recitalul serii, cu un fusion de folclor autentic, voci carismatice şi ritmuri moderne. „LUPII”  este un proiect ce readuce motivele, poveştile şi baladele haiduciei. 

Ilinca, reprezentanta României la ediţia de anul trecut a Eurovision, va închide prima parte a spectacolului cu cea mai recentă piesă a ei – „Nu acum”, hit lansat cu doar o săptămână în urmă.

Reprezentantul Moldovei la Eurovision va interpreta, în premieră, melodia care va reprezenta ţara vecină pe scena din capitala Portugaliei. Moldovenii aleg sâmbătă artistul care îi va reprezenta în finala internaţională, iar TVR va fi prima televiziune unde acesta va interpreta piesa câştigătoare.

CASTIGATOR EUROVISION ROMANIA 2018: Cum se votează

Publicul votează timp de o oră. Votul va putea fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…15), prin SMS, la numărul 1264 (tarif: 0.4 euro + TVA), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon – 1264 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 15, cu acelaşi tarif (0.4 euro + TVA / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone.

De pe un număr de telefon se poate vota o singura dată pentru fiecare piesă în parte.

Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” şi se vor închide după 60 de minute, la semnalul „STOP VOT!”.

Ilinca Băcilă, moment inedit în finala Eurovision România 2018: „Veţi vedea o altfel de Ilinca“. Reprezentantul Moldovei, un alt invitat special 

Ilinca Băcilă urcă duminică, pe 25 februarie, pe scena Sălii Polivalente din Bucureşti în cadrul finalei Eurovision România 2018. Membra juriului de anul acesta, care a reprezentat România la Eurovision 2017, alături de Alex Florea, cu piesa „Yodel It!“, a pregătit un moment special în care va cânta şi noul ei single. 
Ilinca, singura artistă din România care cântă yodel, va închide prima parte a spectacolului cu un colaj special, produs de Vlad Vedeş, în care se regăseşte cea mai recentă piesă lansată de artistă – „Nu acum“. Pe scenă, aceasta va fi acompaniată de instrumentişti şi o coregrafa si acrobata de circ. Show-ul va fi completat de un set-up dintr-un joc de lumini şi o animaţie special creată pentru acest act. „Abia aştept show-ul de duminică, să pot să îmi cânt noul single live, în faţa tuturor spectatorilor şi telespectatorilor, mai ales pentru că va fi într-o formulă inedită. Veţi vedea o Ilinca pe care nu aţi mai văzut-o până acum“, declara artista.

 

Cum arată trofeul Eurovision România 2018

Duminică seara, Selecţia Naţională Eurovision îşi va afla câştigătorul. Piesa care va aduna cele mai multe voturi din partea publicului va reprezenta ţara noastră la faza internaţională a concursului, iar câştigătorul va primi ”biletul” spre Lisabona. Libertatea a aflat deja cum arată trofeul Eurovision România 2018: metal, sticlă și-o inimă tricoloră! 

Trofeul Eurovision e o lucrare de artă semnată de Daniel Divrician. Acesta a acceptat să explice, pentru Libertatea, cum a fost gândit prețiosul obiect și ce simbolizează el.

 „Trofeul Eurovision România se înscrie conceptual în familia formelor abstracte cu valoare estetică determinată de jocul volumelor şi materialităţilor acestora. Compoziţia spaţială este susţinută de dialogul dintre geometria perfectă a cristalului de formă cubică şi unduirea formei modelate la cald aproape organică a sticlei colorată tricolor în forma inimii brandului Eurovision, declară Daniel Divrician, autorul lucrării de artă.