CÂŞTIGĂTORI CANNES 2016. Care sunt filmele favorite, pe ce loc se află Cristi Puiu şi Cristian Mungiu

CÂŞTIGĂTORI CANNES 2016. A 69-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes îşi va desemna câtigătorii duminică, 22 mai. Preşedintele juriului este George Miller, iar maestru de ceremonii este actorul laurent Laffite.

20 mai 2016, 12:21
CÂŞTIGĂTORI CANNES 2016. Care sunt filmele favorite, pe ce loc se află Cristi Puiu şi Cristian Mungiu

CÂŞTIGĂTORI CANNES 2016. România are două filme selecţionate între cele 21 de candidate la Palm D’Or, „Bacalaureat”, pelicula lui Cristian Mungiu, şi „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu. Previziunile privitoare la marele câştigător de anul acesta sunt în toi, iar amatorii de film se întrec în aprecieri. Celebrul site Indiewire, care a primit de două ori Webby Award, distincţia rezervată celui mai bun site de cinema, a făcut, de asemenea, un top care poate fi luat drept reper.

Vezi şi Parada vedetelor pe covorul roşu la Cannes. Vezi ce ţinute au purtat Blake Lively, Julianne Moore şi Eva Longoria

Toni Erdmann, un mix între comedie şi dramă, realizat de germanul Maren Ade, este considerat mare favorit la câştigarea premiului.

American Honey, cu Sasha Lake şi Shia LaBeouf, este plasat pe locul doi, iar Loving, în regia lui Jeff Nichols, este plasat pe trei.

Bacalaureat, filmul lui Cristian Mungiu, este cotat cu şansa a şaptea la câştigarea Palme D’Or anul acesta. Filmul îl are în rolul principal pe Adrian Titieni. Celălalt film românesc din competiţie, Sieranevada, este cotat cu şanse mai mici, fiind plasat pe locul 12, însă criticii de la Indiewire consideră că poate câştiga premiulo pentru cel mai bun scenariu.