CÂŞTIGĂTORI OSCAR 2019: Green Book, marele câştigător al premiilor Academiei Americane de Film. LISTA PREMIILOR

Câştigătorii celor 24 de categorii ale premiilor Oscar au fost anunţaţi  în această noapte, la Los Angeles, unde are loc a 91-a ediţie a galei Academiei Americane de Film.

25 feb. 2019, 03:58
CÂŞTIGĂTORI OSCAR 2019: Green Book, marele câştigător al premiilor Academiei Americane de Film.  LISTA PREMIILOR

CÂŞTIGĂTORI OSCAR 2019: Sezonul premiilor atribuite de industria cinematografică de la Hollywood a ajuns la momentul culminant al celei de-a 91-a ediţii a premiilor Oscar, duminică, la Los Angeles, în cadrul unei gale fără o gazdă anume, prima după 30 de ani, care promite însă ceea ce reuşesc mereu filmele bune: să ne facă să uităm de griji şi probleme şi să ne descreţim frunţile în faţa a tot ceea ce are mai bun în acest moment cinematografia.

Lungmetrajul „Green Book”, regizat de Peter Farrelly, este marele câştigător al celei de-a 91-a ediţii a galei premiilor Academiei Americane de Film (AMPAS), care a avut loc duminică seară la Los Angeles.

Pelicula a primit trei trofee Oscar – „cel mai bun film”, „cel mai bun actor în rol secundar” (Mahershala Ali) şi „cel mai bun scenariu original” (Nick Vallelonga, Brian Currie, Peter Farrelly).

Trei trofee au primit şi „Roma” al lui Alfonso Cuarón – la categoriile regie, imagine şi film în limbă străină -, şi „Black Panther, regizat de Ryan Coogler – pentru design de producţie, cea mai bun coloană sonoră şi cele mai bune costume.

„Bohemian Rhapsody” a primit cele mai multe trofee – 4 – pentru „cel mai bun actor în rol principal” (Rami Malek), „cel mai bun montaj”, „cel mai bun mixaj de sunet” şi „cel mai bun montaj de sunet”.

UPDATE. Cel mai bun film: „Green Book” – câştigător. Au mai fost nominalizate „Black Panther”, „BlacKkKlansman”, „Bohemian Rhapsody”, „The Favourite”, „Roma”, „A Star is Born” şi „Vice”.

Lungmetrajul „Green Book”, regizat de Peter Farrelly, este marele câştigător al celei de-a 91-a ediţii a galei premiilor Academiei Americane de Film (AMPAS), care a avut loc duminică seară la Los Angeles.

Filmul, cu Viggo Mortensen şi Mahershala Ali în distribuţie, este inspirat de povestea adevărată a prieteniei dintre un şofer de origine italiană şi un muzician afro-american, Dr. Don Shirley, ce se leagă în timpul unei călătorii prin Sud, în anii 1960.

 

UPDATE ORA 06.08 OSCAR 2019 – Alfonso Cuaron a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor

Cineastul mexican Alfonso Cuaron („Roma”) a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun regizor la cea de-a 91-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, organizată duminică seară la Los Angeles.

UPDATE ORA OSCAR 2019 – Olivia Colman a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal 

Olivia Colman a primit duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, în cadrul celei de a 91-a ediţii a premiilor decernate de Academia de film americană, graţie interpretării sale din filmul „The Favourite”. 

Olivia Colman Oscar 2019


UPDATE ORA 05.46 OSCAR 2019 – Rami Malek, desemnat cel mai bun actor în rol principal

 

Rami Malek a fost recompensat duminică seară, la Los Angeles, cu Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, la cea de-a 91-a ediţie a galei de decernare a premiilor Academiei de film americane, graţie interpretării sale din lungmetrajul „Bohemian Rhapsody”.

 


Acesta este primul premiu Oscar pentru Rami Malek, interpretul inconfundabilului Freddie Mercury, solistul formaţiei Queen, în filmul „Bohemian Rhapsody”.

Malek a mai fost recompensat cu un Glob de Aur şi un premiu BAFTA pentru acest rol.

Filmul „Bohemian Rhapsody” spune povestea începuturilor şi ascensiunii spre succes a legendarei formaţii rock britanice Queen, până la celebrul concert susţinut de trupă pe stadionul Wembley în 1985.

Producţia este regizată de Bryan Singer, iar din distribuţie mai fac parte, printre alţii, Lucy Boynton şi Gwilym Lee.

La această categorie au mai fost nominalizaţi Christian Bale („Vice), Bradley Cooper („A Star Is Born”), Willem Dafoe („At Eternity’s Gate”) şi Viggo Mortensen („Green Book”).

 

UPDATE ORA 05.17 OSCAR 2019 – „BlacKkKlansman” a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat

 

Filmul „BlacKkKlansman” a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat, la cea de-a 91-a ediţie a galei premiilor decernate de Academia de film americană.

 

 

Scenariul acestui film, în regia lui Spike Lee, este semnat de Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott şi Spike Lee, după o carte semnată de Ron Stallworth.

Echipa care a realizat scenariul pentru acest film a mai fost recompensată şi cu un premiu BAFTA.

La această categorie au mai fost nominalizate producţiile „The Ballad of Buster Scruggs”, „Can You Ever Forgive Me?”, „If Beale Street Could Talk” şi „A Star Is Born”.

 

UPDATE ORA 05.13 OSCAR 2019 – „Green Book” a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu original

 

Filmul „Green Book” a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original la cea de-a 91-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, organizată duminică seară la Los Angeles.

 

 

Acesta este cel de-al doilea Oscar al serii câştigat de filmul „Green Book” care i-a adus lui Mahershala Ali premiul pentru cel mai bun rol secundar.

Filmul, în regia lui Peter Farrelly, după un scenariu de Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie şi Peter Farrelly, a obţinut şi două Globuri de Aur pentru scenariu.

La această categorie au mai fost nominalizate producţiile „The Favourite”, „First Reformed”, „Roma” şi „Vice”.

 

UPDATE ORA 04.32 OSCAR 2019 – „Spider-Man: Into The Spider-Verse”, desemnat cel mai bun lungmetraj de animaţie

 

Filmul „Spider-Man: Into The Spider-Verse” a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj de animaţie, duminică seară, la Los Angeles, la cea de-a 91-a ediţie a galei premiilor Academiei de film americane.

 

 

Animaţia, regizată de Bob Persichetti, Peter Ramsey şi Rodney Rothman, a obţinut şi un Glob de Aur şi un premiu BAFTA.

La această categorie au mai fost nominalizate producţiile „Incredibles 2”, „Isle of Dogs”, „Mirai” şi „Ralph Breaks the Internet”.

 

UPDATE ORA 04.24 OSCAR 2019 – Mahershala Ali, desemnat cel mai bun actor în rol secundar

 

Mahershala Ali a obţinut duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, în cadrul celei de-a 91-a ediţii a galei organizate de Academia de film americană, graţie interpretării sale din lungmetrajul „Green Book”.

Filmul, în regia lui Peter Farrelly, după un scenariu de Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie şi Peter Farrelly, a obţinut şi două Globuri de Aur pentru scenariu şi cel mai bun film musical/comedie şi i-a adus lui Mahershala Ali un Glob de Aur pentru rol secundar.

La această categorie au mai fost nominalizaţi Adam Driver („BlacKkKlansman”), Sam Elliott („A Star is Born”), Richard E. Grant („Can You Ever Forgive Me?”) şi Sam Rockwell („Vice”).

Acesta este cel de-al doilea Oscar câştigat de Mahershala Ali, tot pentru rol secundar masculin, după cel din 2017 cu filmul „Moonlight”.

 

UPDATE ORA 04.07 OSCAR 2019 – „Roma” a câştigat premiul pentru cel mai bun film străin

 

Lungmetrajul mexican „Roma”, regizat de Alfonso Cuaron, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin la cea de-a 91-a ediţie a galei de decernare a premiilor Academiei de film americane, organizată duminică seară la Los Angeles.

 

 

Filmul, regizat de Alfonso Cuaron care semnează şi scenariul, prezintă un an din viaţa unei familii din clasa de mijloc a anilor ’70 din Ciudad de Mexico.

„Roma”, film în care rolurile principale sunt interpretate de Yalitza Aparicio, Marina de Tavira şi Diego Cortina Autrey, a mai primit un Oscar pentru imagine.

De asemenea, „Roma” a mai fost premiat cu Globul de Aur pentru regie şi film străin şi cu un trei premii BAFTA pentru cel mai bun film, cel mai bun film străin şi imagine.

La această categorie au mai fost nominalizate producţiile „Capernaum” (Liban), „Cold War” (Polonia), „Never Look Away” (Germania) şi „Shoplifters” (Japonia)

 

UPDATE ORA 03.12 OSCAR 2019 – Regina King, câştigătoarea premiului pentru cel mai bun rol secundar feminin

 

Regina King a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, duminică seară, la Los Angeles, în cadrul celei de-a 91-a gale de decernare a premiilor Academiei de film americane, datorită interpretării sale din pelicula „If Beale Street Could Talk”.

La această categorie au mai fost nominalizate actriţele Amy Adams („Vice”), Marina De Tavira („Roma”), Emma Stone („The Favourite”) şi Rachel Weisz („The Favourite”).

Acesta este primul premiul Oscar, după prima nominalizare pentru Regina King, care a mai câştigat şi un Glob de Aur cu acelaşi rol.

Fimul „If Beale Street Could Talk”, în regia lui Barry Jenkins, vorbeşte despre situaţia unei femei însărcinate al cărei logodnic este acuzat de crimă.

 

GALA LIVE AICI SAU AICI

UPDATE ORA 00.14 OSCAR2019/ Celebrităţile au început să sosească pe covorul roşu

 

Celebrităţile au început să sosească pe covorul roşu al Oscarurilor, duminică, sub un cer însorit, pentru o gală plină de suspans şi care ar putea fi marcată de o serie de premiere de natură să scrie istorie, transmit Reuters şi AFP.

Cei mai importanţă actori, regizori şi producători de la Hollywood păşesc duminică seara pe covorul roşu amplasat încă de miercuri la intrarea în celebrul cinematograf Dolby Theater din Los Angeles unde Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice acordă mult râvnitele Oscaruri.

Filmele „Green Book” şi „Roma”, actorii Rami Malek şi Christian Bale şi actriţele Olivia Colman şi Glenn Close, care au câştigat deja mai multe trofee în sezonul premiilor cinematografice 2018-2019, sunt protagoniştii celor mai importante „dueluri” aşteptate în această seară specială pentru cinefili.

Lista completă cu nominalizările la gala premiilor Oscar 2019

Cel mai bun film

  • Black Panther
  • BlaKkKlansman
  • Roma
  • A Star is Born
  • The Favourite
  • Green Book
  • Vice
  • Bohemian Rapsody

Cel mai bun regizor

  • Pawel Pawlikowski
  • Adam McKay
  • Yorgos Lanthimos
  • Spike Lee
  • Alfonso Cuaron

Cel mai bun actor în rol principal

  • Rami Malek
  • Viggo Mortensen
  • Christian Bale
  • Bradley Cooper
  • Willem Dafoe

Cea mai bună actriță în rol principal

  • Olivia Colman
  • Glenn Close
  • Yalitza Aparicio
  • Melissa McCarthy
  • Lady Gaga

Cea mai bună actriță în rol secundar

  • Marina de Tavira
  • Emma Stone, Rachel Weisz
  • Amy Adams
  • Regina King

Cel mai bun actor în rol secundar

  • Sam Elliott
  • Adam Driver
  • Richard E. Grant
  • Mahershala Ali
  • Sam Rockwell

Cel mai bun scenariu original

  • Green Book
  • Vice
  • Roma
  • The Favourite
  • First Reformed

Cel mai bun scenariu adaptat

  • BlacKkKlansman
  • Can You Ever Forgive Me?
  • The Ballad of Buster Scruggs
  • A Star Is Born
  • If Beale Street Could Talk

Cel mai bun montaj

  • Bohemian Rhapsody
  • BlacKkKlansman
  • The Favourite
  • Green Book
  • Vice

Cel mai bun film străin

  • Werk ohne Autor
  • Capharnaüm
  • Zimna wojna
  • Roma
  • Shoplifters

Cel mai bun film de animație (lungmetraj)

  • Spider-Man: Into the Spider-Verse
  • Isle of Dogs
  • Ralph Breaks the Internet
  • Incredibles 2
  • Mirai no Mirai

Cea mai bună imagine

  • The Favourite
  • Zimna wojna
  • Roma
  • A Star Is Born
  • Werk ohne Autor

Cea mai bună scenografie

  • Roma
  • First Man
  • The Favourite
  • Mary Poppins Returns
  • Black Panther

Cele mai bune efecte vizuale

  • Avengers: Infinity War
  • Ready Player One
  • First Man
  • Christopher Robin
  • Solo: A Star Wars Story

Cel mai bun machiaj

  • Mary Queen of Scots
  • Border
  • Vice

Cel mai bun mixaj de sunet

  • A Star Is Born
  • Bohemian Rhapsody
  • First Man
  • Black Panther
  • Roma

Cel mai bun montaj de sunet

  • Black Panther
  • First Man
  • A Quiet Place
  • Roma
  • Bohemian Rhapsody

Cele mai bune costume

  • Mary Poppins Returns
  • Black Panther
  • The Favourite
  • Mary Queen of Scots
  • The Ballad of Buster Scruggs

Cea mai bună coloană sonoră

  • If Beale Street Could Talk
  • Mary Poppins Returns
  • BlacKkKlansman
  • Isle of Dogs
  • Black Panther

Cel mai bun cântec original

  • Andrew Wyatt, Lady Gaga, Anthony Rossomando, Mark Ronson
  • Sounwave, Anthony Tiffith, Kendrick Lamar, SZA
  • David Rawlings, Gillian Welch
  • Diane Warren
  • Marc Shaiman, Scott Wittman

Cel mai bun documentar (lungmetraj)

  • Kinder des Kalifats
  • Hale County This Morning, This Evening
  • Free Solo
  • Minding the Gap
  • RBG

Ediţia din acest an a galei Oscar reprezintă al doilea show fără prezentator principal de după 1988 din istoria de nouă decenii a acestui eveniment. Iniţial comedianul Kevin Hart a fost desemnat prezentator principal al galei Oscar 2019, în luna decembrie, însă actorul a fost nevoit să renunţe la această onoare după doar trei zile, din cauza controverselor generate de nişte comentarii homofobe pe care le-a făcut în trecut.

Astfel, în lipsa unei gazde a serii, producătorii show-ului doresc să îi reunească pe scenă, în calitate de prezentatori ai unora dintre premii, pe actorii din distribuţia filmelor din seria „Avengers” (inclusiv Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo şi Chris Evans), dar şi alte celebrităţi de prim rang, pentru a aduce strălucire unei transmisiuni televizate atât de galonate şi pentru a umple spaţiile de emisie dintre înmânările de premii şi secvenţele muzicale din desfăşurătorul evenimentului.

De asemenea, şi-au confirmat participarea actorii Chris Evans, Chadwick Boseman, Samuel L. Jackson, Jason Momoa, James McAvoy, Brie Larson, Charlize Theron, Emilia Clarke, Awkwafina, Constance Wu, Tina Fey, Amy Poehler, Daniel Craig, Javier Bardem, Jennifer Lopez, Laura Dern, Angela Bassett, Melissa McCarthy, Sarah Paulson, Michael B. Jordan, Danai Gurira, Michael Keaton, Helen Mirren, Tyler Perry, Pharrell Williams, Paul Rudd şi Michelle Yeoh.

Potrivit tradiţiei, câştigătorii de anul trecut din categoriile de interpretare vor reveni pe scena galei Oscar pentru a înmâna statuetele atribuite învingătorilor din acest an. Astfel, Gary Oldman va înmâna premiul pentru cea mai bună actriţă, Frances McDormand va înmâna Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, iar Allison Janney şi Sam Rockwell vor atribui trofeele pentru roluri secundare.