Câştigătorul la loteria bonurilor fiscale cu bonuri din coşul de gunoi al propriului magazin nu şi-a luat nici acum banii

Arădeanul care a câştigat la Loteria Bonurilor Fiscale, după ce şi-a făcut un obicei din a colecta bonuri aruncate de alţii, este la un pas să piardă premiul, după ce ANAF ar fi blocat plata către câştigător. Cei 15.500 de euro nu s-au mai plătit, susţine câştigătorul, pentru că reprezentanţii ministerului de resort ar fi decis că banii nu i se cuvin deoarece a recuperat bonul din tomberon. "Trebuiau să ne bage banii deja, dar când am verificat, banii nu erau acolo. Cu ce e greşit că l-am găsit? Aştept să ne intre banii, portofelul e gol… 2-3 lei", a spus Constantin Lungu.

06 apr. 2017, 11:21
Câştigătorul la loteria bonurilor fiscale cu bonuri din coşul de gunoi al propriului magazin nu şi-a luat nici acum banii

Arădeanul a avut şansa să aibă un bon în valoare de 187 de lei, eliberat în 27 aprilie 2015, scrie aradon.ro. Numai că norocul i-a fost obturat de o decizie luată de reprezentanţii ANAF, care au dispus stoparea plăţii sumei care i se cuvenea arădeanului până la clarificarea situaţiei prin care acesta a ajuns în posesia bonului câştigător.

Citeşte şi LOTERIA BONURILOR FISCALE: Care este bonul câştigător

„Am fost deponentul bonului câştigător din 31 decembrie, de la Loteria Bonurilor Fiscale şi marţi, 4 aprilie, trebuia să ne primim banii. Am fost la bancă, nu au intrat banii, am sunat la Ministerul de Finanţe şi au spus că pe numele fiicei câştigul este oprit până la elucidarea cazului fiindcă cercetează ANAF dacă a făcut ea cumpărături, pe bonul respectiv, că de unde are bonul, că tatal ei l-a gasit la container…”, a povestit bărbatul. Supărat, nevoie mare, arădeanul, care a mai avut şi la prima extragere de la Loteria Bonurilor Fiscale câteva bonuri câştigătoare, încearcă acum să afle de ce nu şi-a primit banii, mai ales că ceilalţi câştigători au deja câte 70.000 de lei în conturi. „12 inşi, 15.500 de euro, la 11 le-au băgat banii”, spune Constantin Lungu.

Citeşte şi LOTERIA BONURILOR FISCALE 19 MARTIE: Cum afli dacă ai un bon câştigător

Antifrauda pe capul bărbatului

Problema este cu atât mai complexă cu cât la prima extragere nu au fost probleme, deşi şi acele bonuri au fost găsite tot la tomberon. „Am mai câştigat, atunci le-am luat aşa… Am fost la cumpărături, au fost aruncate acolo şi mi-au băgat banii. Atunci am luat 300 de euro. Am avut 23 de bonuri şi mi-au dat banii… Aceeaşi procedură”, a precizat, revoltat, arădeanul. Bărbatul este cu atât mai supărat cu cât, spune el, promovarea pe care i-a făcut-o el acestei campanii a fost mai bună decât cea a ANAF şi, în plus, reclama ar fi fost şi gratuită. „Tocmai pe mine, care le-am făcut reclamă, mă ancheteaza ANAF. Nu era cazul! La un om necăjit, care vrea să scape de sărăcie, să ajungă şi el să îşi trimită copiii la facultate, să ajungă mai bine şi tocmai aici, în loc să îl încurajaţi, dă-i pe el, ia-i şi banii, trimite-i Antifrauda, că uite ce a greşit, că a găsit bonul!”, a mai spus Constantin Lungu.