Cât a plătit un român pentru un permis fals în Germania

Un român care voia să iasă din ţară la volanul unei maşini a fost prins în Vama Nădlac având asupra lui un permis de conducere fals. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că a cumpărat permisul din Germania.

09 aug. 2022, 13:59
Cât a plătit un român pentru un permis fals în Germania

Un român care voia să iasă din ţară la volanul unei maşini înmatriculate în Germania a fost prins, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, că folosea un permis de conducere fals, a informat, marţi, Poliţia de Frontieră Arad.

Citeşte şi: COD RUTIER 2022. Atenţie la radare, la ce viteză ţi se ia permisul şi ce amendă plăteşti dacă mergi, atenţie, prea încet!

„La controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Grecia. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Persoana a declarat că a obţinut permisul de conducere contra sumei de 2.000 de euro de la o persoană din Germania”, a anunţat Poliţia de Frontieră.

Citeşte şi: Suma infimă plătită de un român pentru un permis de conducere FALS cumpărat de pe internet

În urma cercetărilor s-a constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere, astfel că pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.