Cât a scos din buzunar un șofer clujean, după ce și-a încărcat maşina electrică la o stație a primăriei

Numărul mașinilor electrice a crescut considerabil în ultima perioadă, însă unii dintre șoferi sunt nemulțumiți de sumele pe care le plătesc pentru a-și alimenta mașina. Este și cazul unui clujean care spune că este furat de Primărie.

11 ian. 2024, 19:56
Cât a scos din buzunar un șofer clujean, după ce și-a încărcat maşina electrică la o stație a primăriei

Un șofer din Cluj este supărat pe Primărie, asta după ce de trei ori a plătit o sumă mai mare după ce şi-a încărcat maşina electrică la staţiile  Primăriei. Bărbatul susține că aplicația este defectă și că de fiecare dată este taxat cu mai mulți bani decât ar trebui. Bărbatul a luat atitudine și s-a revoltat împotriva Primăriei, notează CanCan.

A sesizat imediat Primăria, subliniind că acest lucru nu este normal, chiar dacă nu este vorba despre o sumă mare de bani.
„Este a treia oară când pățesc să plătesc o sumă mai mare decât cea scrisă în contract la stațiile de încărcare iar bani să dispară de pe card în contul Primăriei.

Cât este impozitul auto în 2024, în funcție de mașină. Data până la care șoferii trebuie să plătească această taxă
Am plătit suma de 14.88 pentru 10.02 kWh deși pe aplicație îmi arătă că suma normală trebuia să fie 12.42 aceasta fiind suma reală consumată. Prețul pe 1 kwh este de 1.24 lei nu 1.48. Este un BUG în aplicație care îmi fura bani”, se arată în sesizarea pentru Primăria Cluj a șoferului nemulțumit.

Maşina electrică se va încărca contracost şi la Braşov

Începând cu data de 1 ianuarie 2024, Primăria Cluj-Napoca nu mai oferă gratuitate pentru încărcări la stațiile pentru mașini electrice amplasate în parcările sale. Până la finalul lui 2023, timp de 5 ani, șoferii plăteau doar taxa pentru parcare, nu și pentru încărcare. Tariful este acum de 1,04 lei pe KW fără TVA și de 1,24 de lei KW cu TVA de 19%. Taxa de parcare nu este inclusă.

Brașovenii vor avea parte de o schimbare semnificativă începând cu anul 2024, deoarece primăria municipiului a decis să renunțe la gratuitatea încărcării mașinilor electrice și hibride la stațiile publice.

Citește și: Declarația unică de venit 2024. Modificări anunţate de ANAF, sfaturi pentru a evita conturile poprite şi amenzi colosale. DESCARCĂ DOCUMENT

Autoritățile din Brașov au pus în dezbatere publică noul regulament privind utilizarea stațiilor de încărcare destinate mașinilor electrice și hibride. Potrivit informațiilor, deținătorii de astfel de vehicule sunt încurajați să își exprime opinia și să propună modificări sau completări până la data de 10 ianuarie 2024.